LA MULTI ANI maestrului BENONE SINULESCU!

benone-sinulescu1

La ceasul amintirilor spune că Dumnezeu a fost darnic cu el. Magia răscolitoare a cântecului l-a atins pe Benone Sinulescu din copilărie, iar românii păstrează în inimi, ca pe o neprețuită comoară, nemuritoarele refrene ce le-au alinat sufletele. Visul său a fost să răsplătească prin truda sa tot ce i-a daruit acest pământ strămoșesc, să facă să se vorbească cu respect și admirație despre acesta. Nu a rămas rob al nostalgiilor, ci a îmbrăcat muzica sa într-o haină modernă, aducând-o la lumina vremurilor noi, mai aproape de tineri. Benone Sinulescu își sărbătorește astăzi ziua de naștere, iar Lumea Presei îi urează un călduros „La multi ani!„.

Benone Sinulescu, `Nea Beni`, cum îi place să fie alintat, s-a născut pe 24 mai 1937, în Siriu, județul Buzău. Fiu de părinți muncitori și de o verticalitate rară, Benone Sinulescu a avut chemare către muzică încă de la o vârstă fragedă.
La 12 ani ştia din memorie cântecele Mariei Tănase şi pe cele ale Mariei Lătăreţu, iar la 18 ani înregistra primele melodii.

De-a lungul carierei, cântăreţul a susţinut concerte în faţa a mii de oameni, atât în ţară cât şi în străinătate. A colaborat cu artişti importanţi de muzică populară, precum Irina Loghin, dar şi cu trupe româneşti, Ro-Mania şi K1.

Printre melodiile de succes ale artistului se numără „Radu mamii”, „Crâşmăriţa din Buzău”, „Dulce-i vinul”.

Pe parcursul activității sale a obținut numeroase premii și distincții, discuri de aur pentru numărul mare de unități vândute, iar în anul 2003 a obținut premiul Ministerului Culturii pentru întrega activitate și a fost decorat de către Președinția României.

Benone Sinulescu este primul artist de muzică populară al cărui videoclip a fost difuzat pe postul muzical MTV. În anul 2002, cântăreţul a primit în cadrul Galelor RBA un premiu pentru întreaga activitate.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “LA MULTI ANI maestrului BENONE SINULESCU!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI