Laboratorul Silvian a fost închis de CJPC. Au fost găsite produse expirate de 16 ani

Produse expitate Cofetaria Silvian_01
Comisarii de la Protecția Consumatorului au verificat astăzi laboratorul cofetăriei Silvian din Constanța. Din primele informații, au fost găsite numeroase nereguli, de la coloranți expirați de ani de zile, la condiții precare de depozitare și preparare a prăjiturilor.

Potrivit reprezentanților OPC, unitatea folosește numeroase E-uri în prepararea torturilor și prăjiturilor pe care le comercializează.
Mai mult, au fost găsite recipiente cu colorant alimentar expirat de mai bine de 12 ani. Potrivit directorului CJPC Constanța, Horia Constantinescu au fost găsite condiții de depozitare neconforme, proceduri nesigure, produse cu potențial periculos. În plus, toate prăjiturile conțin E-uri, unele care pot distruge capacitatea de concentrare și atenție a copiilor.
Pentru neregulile constatate s-a decis oprirea temporară a prestării de servicii și retragerea de pe piață a tuturor produselor.
”Neinformarea corecta face ca parintii sa nu isi poata proteja copiii. Coloranții sunt substanțe care adaugă sau redau culoare produselor alimentare și includ componente naturale ale produselor alimentare sau alte substanțe naturale care nu sunt de regulă consumate ca alimente de sine stătătoare și care nu sunt de obicei utilizate ca ingrediente caractersitice în alimentație. Preparatele obținute din produse alimentare și din alte materii prime comestibile naturale obșinute prin extracție fizică și/sau chimică conducând la o extracție selectvă a pigemenților în raport cu constituenții nutritivi sau aromatici sunt considerate coloranți.
Consumul unor produse alimentare în care se utilizează anumiți coloranți artificiali (E102, E104, E110, E122, E124 și E129) împreună cu conservantul benzoat de sodiu (E211), poate avea efecte negative (hiperactivitate) asupra comportamentului copiilor. Aceasta este concluzia unui studiu comandat în anul 2007 de agenția guvernamentală britanică pentru standarde alimentare (Food Standards Agency, FSA) și realizat de către Universitatea Southampton din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Ca urmare, părinții au fost sfătuiți să îndepărteze din hrana de zi cu zi a copiilor produsele ce conțin aditivii menționați anterior. În anul 2008, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au impus producătorilor din industria alimentară să includă pe etichetele produselor ce conțin oricare dintre cei șase coloranți informații suplimentare sub forma unui avertisment de tipul „poate afecta negativ activitatea copiilor și atenția acestora” – a mai precizat Horia Constantinescu.
Pentru neregulile constatate s-a decis oprirea temporară a prestării de servicii și retragerea de pe piață a tuturor produselor.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Laboratorul Silvian a fost închis de CJPC. Au fost găsite produse expirate de 16 ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI