Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Liderul kurd Abdullah Ocalan se alătură apelului PKK de luptă împotriva Statului Islamic

Liderul_kurd_Abdullah_Ocalan
Liderul rebel kurd din Turcia, Abdullah Ocalan, s-a alăturat marți apelului adresat kurzilor de mișcarea sa armată PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, interzis) pentru ”o rezistență generală” în Siria împotriva jihadiștilor, relatează AFP, citat de Agerpres.

Fac apel la întregul popor kurd să înceapă o rezistență generală împotriva acestui război de mare anvergură”, le-a spus el, potrivit agenției kurde Firat, avocaților săi care-l vizitează periodic pe insula Imrali, în nord-vestul Turciei, unde este închis pe viață din 1999 pentru ”terorism”.
Șeful istoric al PKK le-a cerut, printre altele, populațiilor kurde ”să-și definească viața în funcție de războiul care continuă în prezent în Kurdistan”.
Aproape 140.000 de persoane, potrivit unui ultim bilanț furnizat de o sursă oficială turcă, s-au refugiat de vineri în Turcia din cauza înaintării în nord-estul Siriei a grupului Statul Islamic (SI), care se izbește de rezistența kurdă în jurul orașului strategic Ain Al-Arab (Kobane, în limba kurdă).
PKK a făcut apel luni la kurzii din Turcia, dar și la cei din țările vecine să pună mâna pe arme pentru a merge să lupte împotriva extremiștilor sunniți.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Liderul kurd Abdullah Ocalan se alătură apelului PKK de luptă împotriva Statului Islamic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI