Litoralul românesc, a patra cea mai ieftină destinaţie de vacanţă din lume

Piscina_Hotel_Long_Beach_Resort_alanya_Turcia
Hotel din Turcia
Litoralul românesc e mai scump decât litoralul din Turcia sau Spania. În 2014, ţări cu tradiţie în turism au menţinut preţurile atractive spre deosebire de patronii de la noi, hotărâţi să facă profit cât ţine vara. În urma cu doi ani, România era devansată doar de Bulgaria într-un top al celor mai ieftine litoraluri.

Experţi din Marea Britanie au analizat preţurile a opt produse alimentare şi nealimentare absolut necesare într-un concediu, din 40 de destinaţii de vacanţă din lumea întreagă, mai puţin România.
Federaţia Patronatelor din Turism (FPTR) a extins studiul pentru produse şi servicii similare din ţara noastră. România ocupa locul patru în topul celor mai ieftine destinaţii de vacanţă din Europa după Bulgaria, Spania şi Turcia, cu un coş mediu de vacanţă cu puţin peste 41 euro.
Coşul de vacanţă calculat de FPTR plasează Bulgaria (Sunny Beach) drept cea mai ieftină destinaţie de litoral, cu 38,46 euro, urmată de Spania (Costa del Sol) 39,14 euro, Turcia (Marmaris) 40,87 euro, România (Neptun) 41,31 euro, Grecia (Corfu) 48,37 euro, Croaţia (Kvarner) 62,78 euro, Franţa (Nisa) 63,97 euro, Egipt (Sharm el-Sheikh) 72,42 euro şi Italia (Sorrento) 80,89 euro.
Coşul de vacanţă include o masă pentru doi adulţi cu trei feluri de mâncare şi o sticlă de vin, un pachet de ţigări, o bere, un litru şi jumătate de apă minerală, o cafea şi un suc servite la o cafenea şi o cremă de protecţie solară.
Bulgaria este cea mai ieftină destinaţie: potenţialii turişti cheltuie acolo pe zi în jur de 38 de euro. Cea mai scumpă destinaţie este staţiunea italiană Sorrento, unde turiştii vor cheltui aproape 81 de euro pentru aceleaşi bunuri şi servicii.
Patronatul a luat în calcul staţiunea Neptun, recunoscută pentru preţurile mici. Dacă s-ar fi analizat Mamaia, litoralul românesc putea să apară chiar mai scump decât unele destinaţii de lux.
Agenţii din turism estimează că, în această vară, peste 800.000 de oameni şi-au petrecut vacanţele în staţiunile de pe litoralul românesc.
Anul trecut 1.700.000 de turişti străini au vizitat România, cei mai mulţi în interes de afaceri.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
4 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Litoralul românesc, a patra cea mai ieftină destinaţie de vacanţă din lume”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI