Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Locul I pe naţiuni pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Geografie

Locul I pe natiuni la Olimpiada de Geografie
Loturile olimpice de geografie ale țării noastre (juniori și seniori) au cucerit șase medalii de aur (patru la juniori și două la seniori) și două medalii de argint (ambele la seniori) la a V-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud – Est. Rezultatele au plasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

Medaliile de aur au fost obținute de juniorii Alexia Svenja Papirowski (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București) – punctaj maxim, Andrei Fedorenciuc (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași), Mario-Ionel Luciu (clasa a IX-a/Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu – jud. Arad), Vlad Patrik Apostol (clasa a IX-a/Colegiul Național „Grigore Moisil” din București) și seniorii Ioana Delia Dumitrescu (clasa a X-a/Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina), respectiv Liviu Cristian Terebes (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare) – punctaj maxim.
Delia Ioana Dumitrescu și Vlad Patrik Apostol au fost prezenți și la concursul de anul trecut, când și-au trecut în palmares medaliile de bronz.
Medaliile de argint au fost adjudecate de Rebeca Ursu (clasa a X-a/Colegiul Național „Grigore Moisil” din Onești – jud. Bacău) și Angelo Andi Petre (clasa a XII-a/Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște).
Potrivit regulamentului competiției, fiecare echipă este compusă din 4 elevi şi 2 profesori coordonatori. Loturile României au fost coordonate și însoțite de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) și Cristina Pârvu (Centrul Național de Evaluare si Examinare).
Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) și o probă multimedia. La ediția din acest an, desfășurată la Belgrad (23-29 iunie), au participat 78 de elevi din 8 țări.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Locul I pe naţiuni pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Geografie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI