Luca Gentile: Puterea de cumparare din Romania, o frana pentru multi consumatori

Luca GentileAgentia Italiana pentru Comert Exterior (ICE) a organizat anul acesta, cu sprijinul Ambasadei Italiei la Bucuresti, cea de-a sasea editie a Festivalului Italian, un eveniment care a avut ca scop promovarea marcii “Made in Italy”. Directorul ICE, Luca Gentile, a explicat detalii cu privire la succesul produselor italiene in Romania.
Directorul ICE apreciaza ca puterea medie de cumparare a consumatorului roman este scazuta in comparatie cu celelalte tari europene. Cu toate acestea, importurile de produse italiene a atins la sfarsitul anului trecut suma de 5,9 miliarde de euro, dintre care 20% este reprezenta de bunurile de consum.
Consumul produselor “Made in Italy” a crescut cu siguranta fata de cel din anii precedenti, cu mici variatii datorate crizei economico-financiare care a limitat bugetul mediu de consum”, a spus Luca Gentile. “Conform datelor ISTAT (Institutul Italian de Statistica), importurile totale ale Romaniei de produse italiene au atins la sfarsitul anului 2013 valoarea de 5,9 miliarde de euro, din care circa 20% este reprezentata de bunurile de consum. Cea mai mare parte a importurilor se refera la materii prime pentru industrie, masini si utilaje, produse metalurgice, produse chimice si din mase plastice”, a detaliat acesta.
Directorul Agentiei preconizeaza o crestere a bunurilor de consum italiene, in special a celor trei “F” incluse in Festivalul Italian – food, fashion si furniture (trad. mancare, moda si mobila), ca urmare a imbunatatirii nivelului de trai al populatiei.
Romanii prefera incaltamintea, hainele, cafeaua si pestele din Italia
Ca tara de destinatie a produselor italiene, Romania se situeaza in primele 10 tari la nivelul Uniunii Europene in cazul a patru categorii de produse. Astfel, in sectorul incaltamintei, Romania ocupa locul 7 la nivelul Uniunii Europene si locul 11 la nivel mondial, iar in ceea ce priveste articolele de imbracaminte, Romania se situeaza pe locul 9 la nivelul UE si locul 17 le nivel mondial. In ceea ce priveste bunurile alimentare, in topul consumatorilor de cafea italiana suntem a 8-a piata de desfacere la nivelul UE si a 12-a la nivel mondial, iar in sectorul pestelui si al produselor de peste, Romania este pe locul 8 in UE si pe locul 10 in lume. Cu toate acestea, tarile din vestul Europei sunt clasate pe pozitii superioare in ceea ce priveste consumul de produse Made in Italy.
“Este dificil sa faci o comparatie intre Romania si celelalte tari europene, precum Germania, Franta, Marea Britanie, care reprezinta principalele piete de desfacere a bunurilor de consum „Made in Italy”. Este vorba despre tari care inregistreaza o putere de cumparare mare si, nu in ultimul rand, despre piete cu un numar ridicat de consumatori (daca tinem cont de numarul locuitorilor lor)”, precizeaza Luca Gentile.
Directorul ICE a avertizat asupra fenomenului de contrafacere a produselor italiene si a celor de tip italian sounding, care au nume italian, dar provin din alte tari. Imitatiile de produse Made in Italy au avut o cifra de afaceri de circa 60 de miliarde de euro la nivel mondial, din care 22 de miliarde numai in Europa.
Festivalul Italian se deruleaza anul acesta in perioada 15 mai-17 iunie. Printre lanturile de retail care au oferit anul acesta clientilor campanii promotionale dedicate produselor italiene se numara Carrefour, Metro Cash&Carry, carora li s-a alaturat si reteaua Mega Image.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Luca Gentile: Puterea de cumparare din Romania, o frana pentru multi consumatori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI