Lucrarile Conferintei de inchidere a proiectului ProWeb la Universitatea „Ovidius”

În cadrul proiectului ProWeb – „Rețea de formare continuă a cadrelor didactice pentru a utiliza multimedia, instrumentația virtualăși web 2.0 în aria curriculară Matematică și Științe ale naturii (ProWeb)”, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa s-au desfășurat pe data de 30 octombrie a.c. lucrările Conferinţei de închidere a acestuia. Universitatea „Ovidius” din Constanţa a desfăşurat activităţi în cadrul proiectului ProWeb în calitate de partener P1. Participanţii la acest eveniment au manifestat un interes deosebit pentru subiectele abordate în cadrul punctelor aflate pe agenda conferinţei: prezentarea proiectului şi a rezultatelor obţinute; prezentarea echipei de proiect şi a activitaţii acestora, diseminare de bune practici, discuţii libere.
Universitatea Valahia din Târgovişte, ca beneficiar al finanţării nerambursabile, a avut ca parteneri în proiect Universităţile „Ovidius” din Constanţa, „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, „Lucian Blaga” din Sibiu şi „Ştefan cel Mare” din Suceava. Proiectul a fost implementat într-un interval de 18 luni, în perioada 1 mai 2014 – 31 octombrie 2015. Valoarea totală a proiectului a fost de 5.845.359,05 RON, din care 5.727.867,33 asistenţă financiară nerambursabilă.

Proiectul ProWeb
Coordonarea întregului proiect ProWeb a fost asigurată la nivelul beneficiarului acestuia de către un colectiv condus de conferenţiar univ.dr. Iulian Brezeanu – Manager proiect şi lector univ. dr. Lucia Pascale – Asistent Manager. Coordonarea activitaţilor proiectului la nivelul partenerului P1, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, s-a realizat de către echipa de management compusă din: conferenţiar univ.dr. Eugen Petac – Coordonator proiect P1, lector univ.dr. Ozten Chelai – Responsabil regional IT, economist Irina Vasea – Responsabil financiar/Contabil, Economist Claudia David – Responsabil resurse umane.
Un număr de 150 de membrii ai grupului ţintă din judeţele Constanţa, Tulcea şi Vrancea, cadre didactice preuniversitare din aria curriculară Matematică şi ştiinţe ale naturii, şi-au desfăşurat activitatea sub directa coordonare a profesorilor formatori, cadre didactice din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa.
Grupul țintă selectat pentru proiect, în conformitate cu procedura de selecție specific realizată prin proiect, a fost format în final din 1.500 de cadre didactice preuniversitare din aria curriculară Matematică și științe ale naturii, dintr-un număr de 28 de judeţe adresate prin proiect.
Au fost acreditate două programe de formare (Ordin MEN nr. 4859/04.11.2014), fiecare din acestea conţinând câte două discipline:
Modulul 1. Abordări moderne în didactica matematicii şi ştiinţelor naturii
• Fundamente psihopedagogice ale utilizării TIC în formarea continuă a cadrelor didactice din aria curriculară Matematică şi ştiințe ale naturii
• Tehnologii şi aplicaţii multimedia şi hypermedia în educaţia modernă
Modulul 2. E-educaţie în cadrul ariei curriculare matematică şi ştiinţe ale naturii
• Aplicaţii educaţionale ale web 2.0 în aria curriculară Matematică şi ştiinţe ale naturii
• Instrumentaţie virtuală şi software educațional
Participanţii la Conferinţa de închidere a proiectului ProWeb au subliniat faptul că, raportat la tematica formării profesionale continue inovative, International Conference on Creative Collaboration through Supportive Technologies (ICCCST 2015) a avut un puternic rol în schimbul de bune practici şi în diseminarea rezultatelor obţinute în cadrul proiectului. Conferinţa ICCCST 2015, organizată de Universitatea „Ovidius” din Constanţa, a fost un foarte bun prilej ca participanţii să-şi împărtăşească ideile, experienţa şi rezultatele obţinute în materie de utilizare a noilor tehnologii în educaţie, contribuind astfel la succesul proiectului ProWeb.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Lucrarile Conferintei de inchidere a proiectului ProWeb la Universitatea „Ovidius””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI