Lucrarile cu fonduri UE au extins plajele litoralului romanesc cu 42 de hectare

Extindere plaje1

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, a evaluat vineri, în teren, calitatea şi impactul investiţiilor realizate din fonduri europene prin proiectul de reducere a eroziunii costiere pe plajele turistice de pe litoralul românesc, ea apreciind că în urma acestora s-a extins suprafaţa plajelor cu aproximativ 42 de hectare.

Extindere plaje
La finalul vizitei de la Constanţa, ministrul Mediului a declarat, pe Plaja Modern, că este remarcabilă amploarea şi eficienţa proiectului finalizat în zona Mamaia – Eforie Nord, pe cinci segmente.

Ministrul Mediulu Palmer
„E o realizare remarcabilă şi sunt complet impresionată de realizarea acestei investiţii. Nu doar că s-au refăcut plajele, dar s-au extins cu aproape 100 metri, iar litoralul românesc a recuperat cam 42 de hectare de plaje. La Tomis Nord plaja este nouă. Este una dintre marile lucrări de infrastructură terminate în România în ultimii doi ani şi asta din fonduri europene. Este un proiect foarte complex, a costat aproape 170 de milioane de euro, finanţat din fonduri europene, a început în 2013 şi s-a finalizat în 2015”, a declarat Ministrul Mediului.

Cristiana Pasca Palmer
Aflat pentru prima oară pe litoralul românesc în noua calitate, ministrul Mediului spune că Guvernul face demersuri pentru a primi o derogare de la Comisia Europeană, astfel încât plajele să poată fi închiriate de anul acesta.

Cele 42 de hectare noi de plaje ar trebui să fie scoase la licitație odată cu celelalte suprafețe de nisip. Până atunci însă, mai sunt mai puțin de două săptămâni. Totuși, ministrul Mediului spune că este timp suficient.
„Mai departe continuăm cu faza a doua pe care mi-o doresc foarte tare, însemnând 240 de milioane de euro deja alocaţi pe program. Urmează raportul de mediu şi sperăm ca în acest an, în timpul mandatului meu, să finalizăm şi această licitaţie. Cred că toţi românii şi străinii vor fi plăcut surprinşi că avem o plajă atât de mare”, a mai declarat Cristiana Paşca Palmer.
Ea a mai subliniat că în vederea deschiderii noului sezon estival vor fi realizate lucrările specifice de amenajare a plajelor, iar până la 15 aprilie suprafeţele de nisip contractate vor fi predate operatorilor contractanţi care au obligaţia să le întreţină şi să le amenajeze pe perioada verii.
„Scopul deplasării la Constanţa a fost să identific în ce măsură plajele recent reabilitate sunt pregătite pentru sezonul estival 2016 (…) dar aici rămânem în continuare cu problema construirii pe spaţiile verzi, pe care i-am semnalat-o domnului primar”, a mai adăugat ministrul Mediului.
În primul proiect au fost lărgite plajele din sudul stațiunii Mamaia, cele din Constanța și cele din Eforie Nord. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral lucrează deja la al doilea proiect de extindere și consolidare a țărmului care va include restul suprafețelor de nisip.
Ministrul Mediului spune că acesta este evaluat la 800 de milioane de euro.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Lucrarile cu fonduri UE au extins plajele litoralului romanesc cu 42 de hectare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI