MAE: 140 de cetateni romani au fost repatriati din Egipt

Ministerul Afacerilor Externe
Ministerul Afacerilor Externe informează că 140 de cetăţeni români, care se aflau în staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada, în scop turistic, au fost repatriaţi în România în cursul zilei de 7 noiembrie 2015, cu un zbor al unei companii de transport aerian.

Pe fondul situaţiei actuale din zonă, precum şi al măsurilor de securitate impuse de autoritățile egiptene la nivelul celor două aeroporturi, respectiv Sharm El Sheikh şi Hurghada, ulterior tragediei aviatice din 31 octombrie 2015, din Centrala MAE a fost trimisă, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă în vederea efectuării demersurilor de asistenţă consulară la faţa locului. Aceasta a acordat asistenţă şi protecţie consulară în procesul de repatriere a turiștilor români, asistându-i pe toată durata călătoriei, inclusiv în ceea ce priveşte îndeplinirea procedurilor şi formalităţilor specifice îmbarcării în aeronavă. Totodată, a monitorizat permanent situaţia, asigurându-se că deplasarea acestora s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă„, într-un comunicat transmis sâmbătă de MAE și remis Lumea Presei.
Potrivit MAE, echipa consulară mobilă face parte din Celula de criză a MAE, activată de către ministrul afacerilor externe pentru această situaţie.
Operațiunea de transport al cetăţenilor români a fost organizată de Ministerul Transporturilor cu sprijinul MAE şi al altor instituții cu competenţe în materie.
Aeronava a aterizat în deplină siguranţă pe aeroportul Bucureşti Otopeni în cursul acestei seri.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “MAE: 140 de cetateni romani au fost repatriati din Egipt”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: