MAE salută aniversarea Zilei Mondiale a Televiziunii

Ziua-Mondiala-a-Televiziunii

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea Zilei Mondiale a Televiziunii, ca recunoaştere a importanţei acestei tehnologii de comunicare ce s-a dezvoltat în a doua jumătate a secolului al XX-lea şi care continuă să domine mass-media actuale.
„Acum 25 de ani, pentru România şi pentru români, televiziunea a devenit simbolul libertăţii şi al democraţiei, imaginile Revoluţiei din decembrie 1989 făcând ocolul lumii în timp real şi reintegrând ţara noastră în geopolitica timpului.” 
În lumea contemporană, marcată de globalizare şi de dezvoltarea fără precedent a comunicării, televiziunea rămâne un mijloc esenţial de transmitere a informaţiei şi o constantă a vieţii cotidiene a fiecăruia dintre noi. Prin intermediul său, informaţia ajunge instantaneu pe toate continentele, oferind o platformă de dezbateri, creând curente de opinie, semnalând probleme sau evenimente semnificative, cu impact la nivel regional sau global. Relaţiile internaţionale fac adesea obiectul ştirilor, interviurilor şi documentarelor, informând populaţia asupra deciziilor majore şi a situaţiilor de criză.  Pe lângă rolul său informativ, televiziunea deschide uşile cunoaşterii indiferent că este vorba de politică, economie, cultură, istorie, geografie etc., demonstrând potenţialul educativ enorm pe care acest mijloc de comunicare îl deţine. „, se arată într-un comunicat, transmis, astăzi, remis Lumea Presei.
Televiziunile nu sunt numai instituţii sau industrii locale, ci părţi esenţiale ale unei reţele globale care conectează oameni, culturi, societăţi. Televiziunea este, fără îndoială, un simbol constant al comunicării şi un liant între noi şi restul lumii.
Tuturor oamenilor de televiziune le dorim astăzi, de Ziua Mondiala a Televiziunii, un sincer La mulţi ani!
În decembrie 1996, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a proclamat data de 21 noiembrie drept Ziua Mondială a Televiziunii, în semn de sărbătorire a zilei în care s-a desfăşurat primul Forum Mondial al Televiziunii.
Conceptul de aniversare a televiziunii a apărut ca simbol al recunoaşterii „impactului în continuă creştere pe care televiziunea îl are asupra luării de decizii prin direcţionarea atenţiei, la nivel mondial, asupra conflictelor şi ameninţărilor la adresa păcii şi securităţii”, precum şi al recunoaşterii „rolului său potenţial în consolidarea focusului pe alte probleme majore, inclusiv pe cele economice şi sociale”.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “MAE salută aniversarea Zilei Mondiale a Televiziunii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI