Mai multe persoane cercetate pentru trafic de arme

Mai multe persoane sunt cercetate pentru contrabandă în formă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În autoturismul uneia dintre ele a fost depistat un revolver ce fusese adus din Italia.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism– Serviciul Teritorial au anihilat activitatea infracțională a unei grupări specializate în traficul de armament.
La acțiune au participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Constanța, B.C.C.O. Galați și I.P.J. Vaslui.
Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au dispus, la data de 16 octombrie a.c., reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă în formă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

trafic_de_arme_12
Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2014, unul dintre cei în cauză, aflat pe teritoriul României, ar fi iniţiat constituirea unei grupări criminale cu scopul introducerii în mod ilegal în România de armament şi a muniţiei aferente.
Pentru desfășurarea activității ilicite, acesta ar fi luat legătura cu celălalt bărbat care se afla pe teritoriul Italiei, căruia i-a cerut să-i aducă un pistol şi muniţia aferentă, bunurile fiind introduse în țară.
La data de 15 noiembrie a.c., bărbatul care a venit din Italia a fost surprins în flagrant delict. În autoturismul acestuia polițiștii din cadrul I.P.J. Vaslui au depistat un revolver de producţie spaniolă şi muniţia aferentă, 19 cartuşe de calibru 38 special – 9 mm).
Din investigații a rezultat faptul că arma și muniția găsite asupra bărbatului care venea din Italia erau ale bărbatului din România, cel din urmă dându-i-le în cursul lunii august 2014.
Cei doi ar fi fost puși în legătură de un al treilea bărbat, persoană care ar fi intermediat introducerea în ţară a armei împreună cu muniţia aferentă.
În urma perchezițiilor efectuate în cauză, la locuința bărbatului care urma să primească arma au fost găsite mai multe agende ce conțin însemnări cu privire la arme și sume de bani.
Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au reținut astăzi, pentru 24 de ore, un alt bărbat, avocat, acesta fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi favorizare a făptuitorului.
De asemenea, în cauză mai sunt cercetați pentru constituire a unui grup infracțional și contrabandă calificată încă doi bărbați și o femeie, unul dintre bărbați fiind cercetat și pentru complicitate la contrabandă, fiind arestat în altă cauză, iar femeia este bănuită de săvârșirea infracţiunii de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au solicitat astăzi instanței de judecată arestarea preventivă a celor trei reținuți.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale – I.G.P.R..

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mai multe persoane cercetate pentru trafic de arme”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI