Maica Tereza va fi proclamata sfanta

Maica Tereza

Maica Tereza, celebră pentru devotamentul său față de bolnavi, urmează să fie canonizată la 4 septembrie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Vatican.
Sanctificarea ei era însă așteptată, având în vedere că Papa Francisc a recunoscut, în luna decembrie, un al doilea miracol atribuit călugăriței de origine albaneză. Mai exact, Biserica Catolică a aprobat în unanimitate „vindecarea extraordinară” a unui bărbat din Brazilia, în 2008, aflat în fază terminală în urma unor grave probleme cerebrale, după ce acesta s-a întâlnit cu viitoarea sfântă.
Acesta era ultimul pas pe care Biserica Catolica îl mai avea de făcut pentru ca Maica Tereza să treacă în rândul sfinților. Primul pas a fost făcut în urmă cu 13 ani, când Papa Ioan Paul al II-lea a aprobat beatificarea ei.
Maica Tereza a devenit cunoscută pentru ajutorarea sărmanilor. Ea a fondat congregațiile „Misionarele Carității” și „Misionarii Carității”, iar binefacerile i-au adus premiul Nobel pentru Pace, în 1979. După o viață dedicată celor săraci, Maica Tereza a murit la Calcultta, în India, la vârsta de 87 de ani.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Maica Tereza va fi proclamata sfanta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI