„Mamaia Copiilor“ – cel mai important festival pentru cei mici

Festivalul Mamaia Copiilor
În perioada 21-24 iulie 2016 se va desfășura la Constanța Festivalul de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor aflat la ce-a de-a 16-a ediție.

Anul acesta festivalul a adunat peste 500 de participanţi din întreaga țară. Prima etapă, cea de preselecție pentru secțiunea Interpretare, s-a desfăşurat în perioada 15 martie -7 mai 2016, în 22 de centre (Ploiești, Alba Iulia, Oradea, Arad, Râmnicu-Vâlcea, Focșani,Bacău, Piatra Neamț, Iași, Galați, București, Constanța).
Pentru secțiunea Show, concurenții au trimis DVD-uri cu mini-spectacole realizate pe muzică ușoară românească sau pop, dintre acestea fiind selectate un număr de 7 show-uri ce vor concura live în etapa finală.
Pentru secțiunea de Creație, au fost primite în finala un număr de 19 lucrări ce au fost jurizate de către compozitorii Horia Moculescu, Mircea Drăgan și George Natsis, membrii Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Lucrările selectate vor fi interpretate în cadrul concursului pentru Marea Finală.
Programul Festivalului Mamaia Copiilor va începe cu repetiții între 18-20 iulie inclusiv, urmând ca joi, 21 iulie să înceapă concursul cu secțiunile Interpretare și Show , iar vineri va avea loc concursul pentru secțiunea Creație. Gala Laureaților va avea loc duminică, 24 iulie 2016. Ora de desfășurare a festivalului este 18,30 pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor – Constanța.
În cadrul conferinței de presă ce va avea loc la Casa de Cultură miercuri, 20 iulie, ora 12, se va lansa și CD-ul – manual ce are ca scop promovarea creațiilor românești prin punerea la dispoziția tinerilor interpreți și a școlilor de canto din întreaga țară 26 de piese a celor mai cunoscuți compozitori de muzică ușoară românească. Acest material este însoțit de texte, negative și pozitive, toate fiind necesare învățării acestui repertoriu pus la dispoziție de către UCMR-ADA, partener și sponsor al festivalului.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “„Mamaia Copiilor“ – cel mai important festival pentru cei mici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI