Mărfuri contrafăcute de aproximativ 60.000 euro reţinute de politişti

DRVGL_jucarii

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 5.760 de jucării pentru copii şi 576 seturi elastice pentru confecţionat brăţări, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 360.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 04.11.2014, în intervalul orar 13.30 – 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul fizic a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului primului container au fost descoperite 5.760 de jucării pentru copii (seturi figurine şi telefoane din plastic), iar în cel de-al doilea container 576 de seturi elastice pentru confecţionat brăţări, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 360.000 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, doi cetăţeni români, în vârstă de 46 ani, respectiv 39 ani, domiciliaţi în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mărfuri contrafăcute de aproximativ 60.000 euro reţinute de politişti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI