Medicamentul antitusiv EURESPAL, retras de pe piaţă

Eurospal1
Medicamentul de tuse Eurespal a fost retras de la vânzare de producător. Medicamentul era recomandat de medici inclusiv copiilor, sub formă de sirop și comprimate.

Agenţia Naţională pentru Medicamente din Franţa împreună cu producătorul medicamentului pentru tuse Eurespal au hotărât retragerea de pe piaţa europeană a acestui produs. Hotărârea a fost luată după după ce noi studii, făcute în ultimul an, au arătat că substanţa activă, fenspiridă, poate provoca aritmii cardiace. Cei mai afectaţi sunt copiii. Eurespal, un medicament împotriva tusei sub formă de sirop și comprimate
Producătorul și Agenția Națională a Medicamentelor din Franța au decis retragerea de pe piață a unui medicament împotriva tusei – Pneumorel, folosit mult și în România, sub denumirea Eurespal. Decizia a fost luată în urma identificării unor substanțe neconforme.
În Franţa, producătorul a retras medicamentul în toate formele sale, pastile şi sirop, din farmacii şi depozite. De asemenea, a cerut medicilor să nu-l mai prescrie.
În plus, cei care fac tratament cu Pneumorel trebuie să înceteze imediat şi să ducă flacoanele sau cutiile rămase la distrugere. Medicamentul este folosit, de mulți ani, în țara noastră, atât în tratarea copiilor cât și a adulților.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Medicamentul antitusiv EURESPAL, retras de pe piaţă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI