Medicul Irinel Popescu cercetat sub control judiciar pentru luare de mită

Irinel Popescu cercetat de DNA1
Procurorii DNA au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune faţă de medicul Irinel Popescu, la data faptelor preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

DNA a anunţat, joi, că a fost începută acţiunea penală şi s-a dispus controlul judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 14 februarie, în cazul medicului Irinel Popescu, acuzat de luare de mită.
DNA precizează că Irinel Popescu a depus la o unitate bancară cauţiunea în valoare de 150.000 de euro.
În perioada 2007-2009, inculpatul Irinel Popescu, în calitate de președinte al C.N.A.S., a solicitat reprezentanților a două firme de software să încheie contracte de asistență juridică și de prestări servicii cu două firme, în valoare totală de 170.000 euro. Foloasele menționate mai sus au fost solicitate de inculpat pentru încheierea a două acte adiționale la un contract încheiat între CNAS și una dintre firmele de software”, arată DNA, printr-un comunicat de presă.
Procurorii anticorupție spun că au dispus măsura preventivă a controlului judiciar în contextul în care, în timpul cercetărilor, Irinel Popescu Irinel ar fi avut un comportament prin care a urmărit, pe de o parte, periclitarea bunei desfășurări a investigațiilor penale și, pe de altă parte, diminuarea masei bunurilor asupra cărora organul de urmărire penală putea institui sechestru asigurator.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Medicul Irinel Popescu cercetat sub control judiciar pentru luare de mită”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI