MEN: Au fost constatate nereguli în cazul evaluării a unor inspectori scolari

Ministerul Educatiei
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a anunţat, marţi, că în urma verificărilor făcute de Corpul de control vizând evaluarea activităţii manageriale a inspectorilor şcolari generali şi adjuncţi au fost descoperite nereguli în privinţa formatului în care au fost transmise rezultatele evaluărilor, precum şi a punctajelor şi a calificativelor rezultate.

„În urma controlului efectuat de către Corpul de Control al Ministrului, în perioada 20-23 februarie, cu tema „Verificarea respectării metodologiei privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic’’, s-au constatat nereguli privind formatul în care au fost transmise rezultatele evaluărilor, precum și a punctajelor și a calificativelor rezultate. Soluționarea contestațiilor celor 33 de inspectori școlari generali și inspectori generali adjuncți, care au depus cerere în acest sens, s-a efectuat în baza metodologiei în vigoare, rezultatele finale fiind transmise prin poștă. Pentru celelalte 117 rezultate ale evaluărilor intrate în circuitul civil și care nu au fost contestate, MEN este în proces de demarare a acțiunii de anulare și/sau corectare a acestora în instanță, pe cale legală” a anunţat într-un comunicat, Ministerul Educaţiei.
În același timp, Ministerul Educației Naționale a inițiat procesul de actualizare a metodologiei ce reglementează evaluarea inspectorilor școlari generali, inspectorilor generali adjuncți și a directorilor Caselor Corpului Didactic. Noua metodologie va fi aprobată prin ordin de ministru care se va aplica numai pentru următoarele evaluări.
„În continuare, se efectuează cercetări amănunțite asupra faptelor care au condus la cele mai sus-menționate, urmând să se acționeze în consecință”, precizează reprezentanții MEN.
Inspectorii generali, inspectorii generali adjuncți și directorii Caselor Corpului Didactic sunt evaluați anual conform prevederilor Legii Educației Naționale nr. 1/2011. În temeiul acestor evaluări privind activitatea managerială se acordă calificative pe baza cărora se decide menținerea, monitorizarea sau încetarea contractului de management.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “MEN: Au fost constatate nereguli în cazul evaluării a unor inspectori scolari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI