Mesajul ministrului afacerilor externe referitor la comemorarea a 75 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov

titus-corlatean

Comemorăm, astăzi, 75 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov. Pentru milioane de români, ca şi pentru mulţi alţi cetăţeni din această parte a Europei, înţelegerile ascunse anexate actului respectiv au adus, în lunile şi anii care au urmat, suferinţe şi tragedii de neînchipuit, cu urmări care se resimt, în multe situaţii, şi în prezent.
Nu există cuvinte suficient de puternice pentru a condamna îndeajuns încălcările dreptului internaţional, ale moralei elementare în relaţiile între state, ale libertăţii şi demnităţii umane în cele din urmă, care au însoţit sau au decurs direct din semnarea Pactului.
Astăzi, după divizarea brutală de aproape o jumătate de secol a Europei, suntem datori să ne reamintim că numai apărarea principiilor şi normelor internaţionale, inclusiv a suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a nerecurgerii la forţă sau ameninţarea cu forţa, respectarea dorinţei suverane a popoarelor, toleranţa şi respectul drepturilor tuturor cetăţenilor ne pot garanta că tragediile aduse de Pactul Ribbentrop-Molotov nu se vor mai repeta. Nu există justificări – strategice sau geopolitice – care să ne facă să uităm acest adevăr elementar.
Mă înclin în faţa suferinţei românilor şi celorlalţi cetăţeni ai Europei, victime ale Pactului Ribbentrop-Molotov.”

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mesajul ministrului afacerilor externe referitor la comemorarea a 75 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI