Microbuze noi pentru transportul în comun în Constanța. Primăria Constanța cumpără 18 microbuze

Sedinta_de_Consiliu
Compania de transport public de călători din Constanța, CT BUS, a primit, astăzi, 10 milioane de lei de la Consiliul Local pentru achiziționarea a 18 microbuze, care vor fi introduse pe două trasee noi. Microbuzele noi vor opera pe străzile din municipiul Constanța, unde nu au acces autobuzele.

Consilierii locali din Constanța au fost convocați de primarul Decebal Făgădău, astăzi, de la ora 15.00, în şedinţă extraordinară, la Palatul Administrativ. Pe ordinea de zi au fost două proiecte de hotărâre: proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2019 și proiect privind majorarea capitalului social al CT BUS SA Constanța.
”Există un contract de servicii publice. De la intrarea în vigoare a acestui contract, singurul operator pe raza municipiului Constanța este CT BUS SA. Două noi rute, care nu se poate circula cu actuala flotă, astfel capitalul se majorează cu 10 milioane de lei, se vor achiziționa minim 18 microbuze sau minibuze. Vom introduce o rută de noapte pe câteva linii” a spus Făgădău.
Acestea vor avea o capacitate de 500 de călători pe oră şi vor circula pe două trasee.
Unul de 29 de km, între Zona Industrială – Inel II – Casa de Cultură – str. Unirii – campusul universitar de pe Aurel Vlaicu – Vivo.
Al doilea traseu, din KM 4-5 – B-dul Aurel Vlaicu – Soveja – Alexandru Lăpuşneanu – până la magazinul Tom, de pe Bulevardul Tomis.
Noile microbuze vor avea 12 m, dotate cu aer condiționat, încălzire, podea coborâtă, uși duble, ecrane de informare etc.
Tot în şedinţa de azi, consilierii locali au alocat 1,6 milioane de lei pentru materiale igienico-sanitare şi investiţii urgente în şcolile şi liceele din municipiu, 100.000 de lei pentru creşe şi aproape 250.000 de lei pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Microbuze noi pentru transportul în comun în Constanța. Primăria Constanța cumpără 18 microbuze”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI