Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Militari din Fortele Navale participa la ceremonii prilejuite de sarbatoarea Botezului Domnului

Botezul Domnului

Marinarii militari din Forţele Navale vor participa miercuri, 6 ianuarie, în intervalul orar 10.00 – 13.00, la ceremoniile religioase din Constanţa şi Brăila, ocazionate de sărbătoarea Botezului Domnului.

La Constanţa, peste 150 de militari din cadrul Forţelor Navale vor participa la pregătirea şi desfăşurarea activităţilor dedicate sărbătoririi Bobotezei. Muzica Militară a Forţelor Navale şi Garda de Onoare vor însoţi procesiunea care va porni de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului. Două ambarcaţiuni tip Bombard şi un echipaj format din 10 militari şi 10 scafandri înotători din structurile Centrului de Scafandri vor asigura buna desfăşurare a ceremonialului de binecuvântare şi sfinţire a apelor, în timpul aruncării şi recuperării crucii din apa mării.
La Brăila, militarii Forţelor Navale vor însoţi procesiunea care va pleca de la Catedrala Naşterea Domnului pe Calea Călăraşilor spre Esplanada Dunării, unde se va desfăşura ceremonialul de binecuvântare şi sfinţire a apelor, iar echipajul Remorcherului Fluvial 302 va asigura ritualul de aruncare şi recuperare a crucii din apa fluviului.
De asemenea, marți, 5 ianuarie, începând cu ora 11.00, o echipă formată din 10 militari din cadrul Centrului de Scafandri se va deplasa la malul Dunării, în zona Căpităniei Hârșova, pentru a veni în sprijinul comunității și autorităților locale, asigurând activitățile de la schitul „Podromița” unde, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Sfinţire Mare a apei şi va arunca trei cruci în apa Dunării, pentru a fi recuperate de credincioşi.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Militari din Fortele Navale participa la ceremonii prilejuite de sarbatoarea Botezului Domnului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI