Ministrul Apararii Fifor: Pana la final de an in Romania vor ajunge primele 36 de transportoare

Semnare contract achizitie Pirania5_14
​Ministerul Apararii a semnat, vineri, contractul de pentru cumpararea a 227 transportoare blindate Piranha 5 de la compania americana General Dynamics.

Ceremonia de semnare a acordului cadru și contractului subsecvent pentru achiziția a 227 de transportoare blindate pentru trupe 8×8 PIRANHA V și a suportului logistic inițial a avut loc vineri, 12 ianuarie, în prezenţa premierului Mihai Tudose şi a viceprim-ministrului Marcel Ciolacu, la sediul Ministerului Apărării Naţionale. Astfel, se materializează Acordul de cooperare semnat de Ministerul Economiei și C.N. Romarm S.A. cu producătorul General Dynamics.

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a apreciat că astăzi ”a fost făcut un pas important pentru Forţele Terestre Române şi pentru implementarea programului asumat de către Guvern a înzestrării Armatei României” și ”s-a reușit  implicarea industriei naţionale de apărare, care trebuie stimulată prin crearea de locuri de muncă şi performanţa industriei de profil”.

Ministrul Mihai Fifor a precizat că până la final de 2018 vor ajunge în România primele 36 de transportoare, ultimele șase fiind asamblate la Uzina Mecanică București. Contractul are o valoare de 895 de milioane de euro și presupune achiziția a 227 de transportoare din care 197 vor fi asamblate în Romania la UMB.

Mihai Fifor1
„Este o zi foarte importantă pentru MApN, pentru Guvernul României. Astăzi reuşim să semnăm un contract cu o importanţă majoră nu doar pentru înzestrarea Armatei, ci mai ales pentru industria de apărare românească. Aşa cum Guvernul României s-a angajat, iată un contract extrem de important care de altminteri duce la înzestrarea Armatei, întoarce în industria românească de apărare o sumă consistentă, care va putea duce la relansarea unei întreprinderi de tradiţie din domeniul industriei de Apărare – şi mă refer la Uzina Mecanică Bucureşti”, a spus ministrul Mihai Fifor.
„Anul acesta, în România, vor ajunge primele 36 de transportoare blindate din cele 227 cât numără pachetul, din care ultimele 6 vor fi produse în România, la Uzina Mecanică Bucureşti. Cred eu că este un pas mare înainte şi nu pot decât să-i felicit pe toţi cei care au lucrat la acest proiect, să-i încredinţez pe partenerii noştri de la Mowag, GD că în ceea ce ne priveşte vom respecta întru totul clauzele contractului semnat astăzi”, a adăugat Fifor.

Semnare contract achizitie Pirania5_11
Începând cu anul 2018, se va realiza gradual producția și integrarea transportorului blindat în țara noastră. MApN va fi dotat cu facilitatea de mentenanță care să asigure necesitățile de întreținere pe întreaga durată de viață a echipamentelor și vor fi puse la dispoziție simulatoare pentru instruirea în condiții optime a echipajelor ce vor deservi aceste echipamente.

Transportorul blindat PIRANHA V este cea mai avansată platformă pentru transport trupe, dotată cu sisteme moderne de protecție balistică și putere de foc, la cel mai înalt nivel de dotare existent în NATO. (Foto: Valentin Ciobârcă)

Semnare contract achizitie Pirania5_112
Semnare contract achizitie Pirania5_13
Semnare contract achizitie Pirania5_114
Semnare contract achizitie Pirania5_115

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ministrul Apararii Fifor: Pana la final de an in Romania vor ajunge primele 36 de transportoare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI