Ministrul Apărării prezent la Ziua Porților Deschise în portul militar Constanţa

Cu prilejul Zilei Marinei Române, a devenit deja o tradiţie ca marinarii militari să primească la ei acasă, în porturile militare, vizitatorii interesaţi de navele militare, de tehnica, armamentul şi echipamentele de la bordul navelor.
Peste 1.000 de turişti şi constănţeni au venit, sâmbătă, în dana militară a Portului Constanţa pentru a admira cele aproape 40 de nave ale Forţelor Navale cu prilejul Zilei Porţilor Deschise, eveniment ce prefaţează Ziua Marinei.

Ministrul_Apararii_Mircea_DusaÎn săptămâna dedicată Marinei Române, portul militar Constanţa a fost deschis pentru vizitatori. La acest eveniment a participat şi Ministru Mircea Duşa.
Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa a vizitat, portul militar din Constanța, unele dintre navele ce aparțin Forțelor Navale Române, precum și standurile cu echipamente și tehnică militară, în cadrul Zilei porților deschise, manifestare ce face parte dintr-o serie de evenimente organizate cu prilejul Zilei Marinei Române.Ministrul_Mircea_Dusa
Ministrul Apărării a fost însoțit de șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral dr. Alexandru Mîrșu, cei doi deplasându-se printre sutele de turiști aflați în portul militar.
Mircea_DusaPe 15 august sărbătorim Ziua Marinei și premergător festivităților deja tradiționale organizate în portul Constanța și în toate bazele noastre, (…) organizăm astăzi Ziua porților deschise, pentru a prezenta publicului dotarea pe care o au Forțele Navale Române. (…) Aici este una din curiozități, un elicopter dotat, navalizat. Primul deja este modernizat, conform cerințelor pentru a îndeplini misiuni pe fregate și pe mare. Cel pe care îl avem expus aici este în curs de modernizare și urmează ca până la sfârșitul anului să fie dotat cu tot ce este necesar pentru a îndeplini misiuni pe mare„, a afirmat Mircea Dușa.
Celor care astăzi au ajuns în portul Constanţa li s-a alăturat şi ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, care, la fel ca şi turiştii, a urcat la bordul navelor.
Premergător festivităţilor deja tradiţionale pe care le organizăm în portul Constanţa, în toate bazele noastre, şi la Mangalia, şi la Constanţa, şi la Brăila, şi la Tulcea organizăm astăzi Ziua Porţilor Deschise, pentru a prezenta publicului dotarea pe care o au Forţele Navale Române”, spune Mircea Dușa.
Cei care au ales să îndure căldura sufocantă pentru a lua parte la acest moment special pentru cadrele Forţelor Navale nu au regretat. Oamenii au putut admira şi explora fregate, corvete, nave purtătoare de rachete, monitoare, vedete fluviale şi dragoare. De asemenea, au avut şansa de a vedea de aproape armele folosite în misiuni de infanteriştii marini. Vizitatorii au mai învăţat despre tehnica de scufundare de la standul Centrului de Scafandri Constanţa. Atmosfera a fost animată de fanfara Forţelor Navale.
Fascinați au fost în primul rând copiii. Ziua Porților Deschise a avut loc până la ora 18.00, în portul militar Constanța. Cei care nu au ajuns în Portul Constanţa vor putea să vadă în acţiune vasele flotei militare româneşti de ziua Marinei, pe 15 august, când acestea vor participa la exerciţii demonstrative.
Săptămâna Mării continuă în zilele următoare cu Ziua Învătământului de Marină, Ziua Resurselor Mării, Ziua Navigatorilor, Ziua Prietenilor Mării, Ziua Recunoştinţei şi culminează cu Ziua Marinei Române.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ministrul Apărării prezent la Ziua Porților Deschise în portul militar Constanţa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: