Ministrul Bogdan Trif: Deschiderea sezonului estival a fost un succes

Conferinta Bogdan Trif
Ministrul Bogdan Trif a declarat că deschiderea sezonului estival a fost un succes, iar faptul că mulţi turişti s-au aflat pe litoral în această minivacanţă este un lucru îmbucurător. El a precizat că este mulţumit de ceea ce a găsit pe litoral în această perioadă, spunând că există două echipe de control de la Ministerul Turismului care vor rămâne în această zonă pe toată perioada verii. Ministrul a ales să viziteze mai întâi Vama Veche, unde sute de turiști au venit să petreacă de 1 mai pe litoralul Mării Negre.

“Am fost plăcut surprins să văd că foarte mulți turiști au venit pe litoralul Mării Negre o dată cu deschiderea sezonului estival. Asta demonstrează că măsurile de încurajare a investițiilor în turism, dar și prelungirea perioadei de acordare a voucherelor de vacanță au avut efect. Mediul de afaceri a transmis în mai multe rânduri că este pentru prima dată când se simte un demers concret al Guvernului pentru dezvoltarea turismului din România. Cea mai scăzută fiscalitate din Europa în domeniul turismului și Legea Turismului, prima lege destinată acestui sector după mai bine de 20 de ani sunt doar două dintre măsurile guvernamentale care au fost primite foarte bine de industria de turism. Sunt sigur că la finalul acestei mini vacanțe de Paște și 1 mai vom avea cifre statistice bune în legătură cu numărul de turiști ce au ales să petreacă fie la munte, fie la mare. De altfel, în Delta Dunării, gradul de ocupare a spațiilor de cazare pentru această perioadă este de 95%. Am cerut colegilor de la Ministerul Turismului să organizeze mai multe sesiuni de control pe litoral înainte de deschiderea sezonului estival, de altfel și la această oră două echipe de control se află pe teren, pe litoral”, Bogdan Trif, ministrul Turismului.Ministrul Trif la DelfinariuMinistrul Bogdan Trif și-a continuat astăzi vizita de lucru în Constanța și a mers la Delfinariu, unde urmează să fie demarate lucrările celei mai importante investiții de modernizare cu fonduri de la ministerul Turismului. Acesta a asistat la spectacol alături de alți 1.400 de turiști care au aplaudat cu entuziasm demonstrațiile celor doi protagoniști, delfinii de la Complexul Muzeal Științele Naturii din Constanța. Peste 22 de milioane de lei vor fi investite pentru construirea unui bazin de antrenamente, stații de filtrare și un sediu administrativ la Delfinariul din cadrul Complexului Muzeal de Stiințe ale Naturii Constanța. Modernizarea Delfinariului este unul dintre proiectele finanțate de Ministerul Turismului și a primit avizul Comisiei Tehnico Economice în urmă cu aproximativ o lună.
Ministrul Turismului a susținut, astăzi, o conferință de presă la Constanța alături de reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc în cadrul căreia au fost abordate subiecte referitoare la înființarea Organizațiilor de Management al Destinației, Legea Turismului, sau masterplanul de investiții în turism pentru anul 2019.
“Am fost şi în Mamaia, dar seara, de foarte mult timp, mi-o petrec în Vama Veche. Am fost în toate staţiunile, am constatat că sunt foarte multe lucruri bune, dar din păcate, mai sunt şi lucruri care lasă de dorit. Niciodată nu am pus accentul pe acest aspect. Vreau doar să vă spun că avem două echipe de control, am avut până acum patru, care o să rămână permanent, pe toată durata sezonului. Bineînţeles că la început o să mergem pe prevenţie, am dat foarte multe măsuri, o să verificăm cu stricteţe dacă aceste măsuri se respectă. Dacă nu, cu siguranţă, cei care aduc o pată vor fi sancţionaţi. În mare parte sunt mulţumit de ceea ce am găsit”, a afirmat Trif.
La rândul său, prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Nicolae Bucovală, a spus că în această minivacanţă pe litoral au fost peste 40.000 de turişti şi că hotelierii aşteaptă şi miercuri alte persoane care vor să stea câteva zile la malul mării.
El a afirmat că pentru acest sezon estival litoralul este vândut în proporţie de 70 la sută. “La ora aceasta litoralul este vândut în proporţie de 70 la sută. Deci mai avem pe undeva începând cu 15 mai să mai vindem 30 la sută din litoral. Stăm bine, chiar foarte bine. La capitolul investiţii, am mai discutat de câte ori ne-am întâlnit, nu stăm rău, se vede de la an la an că litoralul arată altfel şi aici poate să ne confirme şi domnul ministru prin vizitele pe care le face”, a precizat Bucovală.
De asemenea, Bucovală a mai spus că media tarifelor din aceată vară de pe litoral este undeva la 220 de lei pentru o cameră de două persoane, cu mic dejun inclus. “Media este undeva la 220 de lei cazarea, camera, cu mic dejun inclus pentru două persoane şi atenţie şi facilităţi pentru copii. Dacă aceste preţuri vi se par mari, atunci….”, a mai afirmat Bucovală.
Pe de altă parte, Bogdan Trif a rugat presa ca, ori de câte apar ştiri negative despre litoralul românesc, să ofere şi informaţii pozitive, pentru a nu-i îndepărta pe turişti.
„Industria turistică este extrem de sensibilă. Nu vreau să punem accent pe negativ. Se uită foarte multă lume la noi şi orice vorbă a noastră este interpretată. De aceea vă rog foarte mult ca atunci când vedeţi lucruri negative, puneţi în balanţă şi daţi şi o ştire pozitivă. Într-adevăr, negativul vinde şi o ştire negativă face un rating mult mai mare. Dar trebuie să aducem şi servicii acestui sector. (…) În momentul în care arătăm doar ce este urât, oamenii, uitându-se la ştiri, în momentul în care văd doar rău, rău, aleg altă destinaţie. Deci trebuie să arătăm şi lucrurile bune!”, a mai spus Bogdan Trif.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ministrul Bogdan Trif: Deschiderea sezonului estival a fost un succes”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI