Ministrul Bogdan Trif: Am găsit lucruri și bune și mai puțin bune pe litoral

Decebal Fagadau si Bogdan Trif2

Reprezentanții Consiliului Județean și ai Prefecturii Constanța, împreună cu câțiva primari, directori de instituții de control și oameni de afaceri au pus la cale un grup de lucru pentru a stabili ultimele detalii înaintea deschiderii sezonului estival. La întâlnire a participat și ministrul Turismului, Bogdan Trif, venit să verifice pregătirile de pe litoral.
Președintele CJC, Horia Țuțuianu, a spus că, în sezonul estival, va funcționa un grup de lucru mixt care va identifica și va lucra la rezolvarea hibelor din turism.
„Vom forma, în următoarele zile, un grup de lucru alcătuit din autoritățile locale, instituții de control și reprezentanți din ministerul Turismului. Acest grup va funcționa tot sezonul estival, iar întâlnirile vor avea loc cel puțin de două ori pe lună”, a spus Țuțuianu.

La rândul său, ministrul Bogdan Trif, a spus că la începutul lunii a efectuat o vizită neanunțată pe litoral și i-au plăcut, în special, locuri din Mamaia și Vama Veche.
„Am fost și acum trei săptămâni pe litoral. Am venit neanunțat tocmai pentru a surprinde situația reală. Am constatat și lucruri bune și lucruri mai puțin plăcute. (…) Mi-au plăcut locuri în Mamaia, am fost și la Vamă unde am văzut lucruri bune”, a spus Trif.
Ministrul a afirmat că pentru a remedia părțile rele, echipe de control se vor afla pe litoral în toată perioada sezonului estival.
„Am venit cu o echipă de control, formată din opt oameni, iar în primă fază o să avem doar acțiuni de prevenție și îndrumare. După care, două echipe or să rămână pe toată perioada sezonului estival pentru a fi în permanentă legătură cu cetățenii și hotelierii. În a doua etapă, trebuie să atenționez, o să fim mult mai duri și nu o să permitem nicio abatere de la legislația de mediu care ar pune în pericol turismul din Constanța și stațiuni. (…) Nu ne dorim să facem o vânătoare de vrăjitoare! Dorim să venim alături de dânșii cu acțiuni de verificare, de îndrumare”, a mai declarat ministrul Turismului.

Ministrul Trif a mai spus că, deși litoralul românesc a „rămas puțin în urma” celor cu tradiție mai mare, în multe domenii în turism „noi îi batem”. De asemenea,acesta a anunțat că în perioada următoare vor avea loc controale amânunțite care vor avea ca scop prevenția și îndrumarea agenților economici, nu neapărat sancționarea și desființarea unităților turistice.
„Vreau să vă spun că una dintre prioritățile principale ale Ministerului Turismului este, categoric, litoralul românesc. Este un motor al turismului nostru. Din păcate în ultimii ani nu a funcționat la capacitate maximă. Avem un potențial mai mare. Am rămas puțin în urma celor din vecinătatea noastră, dar, cu siguranță printr-un efort comun putem să recuperăm pentru că avem potențial, avem investitori care doresc să continue. (…) Dacă e să facem comparație între unități de cazare și servirea mesei din țări care spunem noi că sunt înaintea noastră, nu am observat o deficiență atât de mare. Dimpotrivă, eu zic că în multe domenii în turism noi îi batem. Am fost în Berlin la un hotel de cinci stele, suma extrem piperată, tariful și vreau să vă spun că la noi nu cred că ar fi obținut o clasificare de trei stele. Am comandat masa în cameră, mi-a venit după o oră, am vrut să calc o cămașă, nu am găsit pe nimeni care să calce o cămașă. Haideți să nu ne victimizăm și să spunem noi despre noi că suntem ultimii, nu suntem, noi întotdeauna găsim doar răul, haideți să fim și pozitivi”, a mai spus Trif.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ministrul Bogdan Trif: Am găsit lucruri și bune și mai puțin bune pe litoral”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI