Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici face unele precizări cu privire la afirmațiile recente ale președintelui Băsescu

Ministrul-Eugen-Teodorovici

În legătură cu afirmațiile recente ale președintelui Traian Băsescu, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, face următoarele precizări:
Actuala guvernare a făcut performanţe în absorbţia fondurilor europene: numai în perioada mai 2012 – august 2014 România a încasat peste 5,5 miliarde de euro din fondurile structurale şi de coeziune. Această sumă depăşeşte cu mult valoarea totală a sumelor atrase în perioada ianuarie 2007 – mai 2012: de numai 1,43 miliarde de euro. Mai mult, anul trecut România a devenit lider în UE din punct de vedere al creşterii înregistrate de sumele încasate de la Comisia Europeană în 2013 comparativ cu perioada 2007 – 2012.
Fostele guvernări au lăsat o situaţie dezastruoasă: rata de absorbţie extrem de scăzută: 8,53% la finalul a cinci ani şi jumătate de aşa-zisă atragere a fondurilor europene. Acum, datorită tuturor măsurilor luate de actuala guvernare, rata de absorbţie curentă a ajuns la peste 37%.
Vocile fostelor guvernări, care au avut rezultate atât de slabe în absorbţia fondurilor europene, au atacat nejustificat activitatea Guvernului în privinţa absorbţiei fondurilor europene şi în privinţa pregătirii documentelor de programare pentru perioada 2014 – 2020.
Acuzele sunt contrazise de realitate şi de această dată: România este cel de al 11-lea stat UE din cele 28 care a obţinut aprobarea Comisiei pentru Acordul de Parteneriat are acest document aprobat. Nu doar că nu se pune problema unei întârzieri, ci suntem în prima parte a clasamentului UE!
În acest an, România va solicita Comisiei Europene rambursarea a peste 3 miliarde de euro şi va încasa peste 3 miliarde de euro, depăşind astfel performanţa înregistrată anul trecut. Ţara noastră a încasat deja două miliarde de euro din fondurile structurale şi de coeziune în acest an, ceea ce înseamnă că am realizat în proporţie de 66% ţinta asumată pentru acest an.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici face unele precizări cu privire la afirmațiile recente ale președintelui Băsescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI