Ministrul Mihai Fifor, a semnat Ordinul privind încadrarea funcţiilor de psiholog din Armata României

Ordinul privind incadrarea functiilor de psiholog
În vederea asigurării cu personal calificat a structurilor de asistență psihologică din Armată, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a semnat Ordinul pentru aprobarea „Instrucțiunilor privind adoptarea unor măsuri temporare în vederea încadrării funcţiilor de psiholog din Armata României”.

Documentul stabilește cadrul procedural prin care psihologii, care în prezent sunt încadrați în M.Ap.N. în categoria personalului civil, pot opta pentru dobândirea calității de cadru militar în activitate. Astfel sunt stabilite, printre altele, criteriile care trebuiesc îndeplinite pentru a chemarea în activitate, data până la care personalul își poate exprima opțiunea de a deveni militar, precum și testele eliminatorii de aptitudini și calendarul desfășurării acestora.
De asemenea, în instrucțiuni se precizează că funcțiile civile ocupate cu personal civil pot fi transformate în funcții militare numai cu condiția ca personalul respectiv să-și exprime acordul în acest sens și să poată dobândi calitatea de cadru militar în activitate, în condițiile legii. În caz contrar, respectivele funcții vor rămâne în continuare funcții civile.
Ordinul de ministru a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, iar prevederile lui vor fi aplicate până la data de 31 decembrie 2018.
Recrutarea resurselor umane reprezintă un domeniu prioritar pentru Ministerul Apărării Naţionale, atragerea persoanelor motivate şi eligibile din punct de vedere educaţional, aptitudinal, medical şi moral fiind o necesitate şi o obligaţie a instituţiei militare.
Referitor la stadiul înfiinţării Centrului naţional militar de psihologie şi sănătate comportamentală, vă precizăm că la nivelul Ministerului Apărării Naţionale au fost aprobate documentele necesare în acest sens, urmând ca structura să devină operaţională începând cu data de 01.11.2018. Acesta va avea în subordine, la nivel teritorial, trei Secţii de psihologie operațională, dispuse în Bucureşti, Bacău şi Sibiu, organizate pe principiul proximităţii teritoriale, pentru a răspunde nevoii de acces facil al personalului la servicii de asistenţă psihologică profilactică şi de recuperare psihologică, precum şi activităţi de evaluare psihologică periodică, conform cerinţelor legislative în vigoare.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ministrul Mihai Fifor, a semnat Ordinul privind încadrarea funcţiilor de psiholog din Armata României”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: