Ministrul Mircea-Titus Dobre vrea fond de garantare pentru a proteja turistii de falimentul agentiilor

Mircea Titus Dobre
Crearea unui fond de garantare, care să fie alimentat de agenţiile de turism cu 2% din venituri, reprezintă o măsură viabilă pentru protejarea turiştilor în cazul insolvenţei sau falimentului agenţiei de voiaj, a declarat ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, într-un interviu acordat Mediafax.

“Consider că o măsură viabilă este cea a fondului de garantare, iar statul să aibă un control minim prin doi reprezentanţi, unul de la Ministerul Turismului, unul de la Ministerul Finanţelor, şi restul să fie de la entităţile private, sigur şi de la turoperatorii mari şi de la cei mici. În primul an să nu se atingă nimeni de aceşti bani, în al doilea an, cu aproximativ 25% să facă investiţii, să facă plasamente pentru că undeva se strâng ceva bani şi trebuie să se facă ceva cu ei, să investeşti undeva în piaţă. În anul al treilea să fie 50%, în al patrulea 75% şi din anul al cincilea să se organizeze astfel încât să se investească aceşti bani, dar bineînţeles asigurând garanţia că cetăţeanul român va beneficia de despăgubiri dacă se va întâmpla ceva. Se va hotărî într-un bord astfel încât şi statul şi entitatea privată să fie de acord fiindcă aici nu vorbim de vreo sumă de bani care să vină de la bugetul statului sau să vină dintr-o zonă a statului”, a declarat Ministrul Turismului.
Mircea-Titus Dobre susţine că reprezentanţii agenţiilor de turism vor decide cum va fi gestionat fondul de garantare:
“Majoritatea va fi partea privată. Sunt banii lor, nu este treaba statului. Statul trebuie să fie doar un observator mai ales că, în bordul respectiv, va fi un reprezentant al statului din partea Ministerului de Finanţe şi unul de la Ministerul Turismului. Doar atât. În rest majoritari vor fi privaţii. Ei vor decide ceea ce se va întâmpla cu aceste sume de bani”
Pentru a stabili care va fi participarea agenţiilor de turism la constituirea fondului, Ministerul Turismului a făcut o adresă către ANAF şi către Ministerul de Finanţe astfel încât să i se pună la dispoziţie informaţiile legate de veniturile din bilanţul agenţiilor de voiaj, pe ultimii cinci ani de zile.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ministrul Mircea-Titus Dobre vrea fond de garantare pentru a proteja turistii de falimentul agentiilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: