Ministrul Transporturilor, Sorin Buse evalueaza lucrarile pe DN 76 Deva-Oradea

Evaluari lucrari DN76
Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a efectuat astăzi, 18.07.2016, o vizită de lucru pe Drumul Național 76 Deva – Oradea. Ministrul a fost însoțit de Directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor și reprezentanți ai companiei.

Lucrările pe DN 76 au fost deblocate luna trecută, astfel încât, în prezent, se află în curs de execuție Loturile 1, 2, 4 și 5. Lotul 1 Şoimuș – Brad, km 0+000 – km 30+436, are o lungime de 29 km și este realizat în proporție de 70%. Lotul 2 Brad – Ionești, km 35+432 – km 55+425, cu o lungime de aproximativ 20 km are un stadiu de execuție de 98%. Cei 33 de km ai Lotului 4 Vârfurile – Ştei, km 69+350 – km 102+660, sunt executați în proporție de 47%.
La Lotul 5 Ștei – Beiuș, km 102+660 – km 133+660, se realizează lucrări pe o lungime de 28 km. În acest moment, stadiul de execuție este de 51%. Ministrul a atras atenția constructorilor de pe Lotul 5 că ritmul nu este cel dorit.
Evaluare lucrari DN76„Faceți ceea ce trebuie făcut. Nu sunt probleme cu plățile, așa că nu aveți niciun motiv să nu finalizați acest proiect la timp. Nu vreau nicio zi de întârziere peste termenul din luna noiembrie. Repet, ne alegem partenerii care demonstrează seriozitate. Vreau angajament clar. Vreau fapte. Lucrăm în echipă”, a transmis Ministrul Transporturilor.
În ceea ce privește Lotul 3 Ionești – Vârfurile, km 55+425 – km 69+350, și Lotul 6 Beiuş – Oradea, km 133+660 – km 184+390, contractele de execuție au fost reziliate în anul 2015. Proiectul tehnic pentru Lotul 3 este în curs de actualizare, iar elaborarea Documentației de atribuire și lansarea Procedurii de licitație vor avea loc până la finalul acestui an. Pentru Lotul 6, DRDP Cluj prin Serviciul de Proiectare a început demersurile pentru elaborarea documentațiilor tehnice necesare demarării procedurii de achiziție publică.
„Mă bucur că lucrările au intrat pe făgașul normal. Nu vom diminua eforturile pentru realizarea acestui drum în întregime. Am remarcat astăzi implicarea activă a constuctorilor, ceea ce poate aduce finalizarea acestui proiect în termen. Voi monitoriza constant situația acestor lucrări constant pentru a fi sigur că ritmul de lucru actual va fi păstrat până la capăt.” a subliniat Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.
Reabilitarea DN 76 a început încă din 2009. Contractul a fost împărţit pe mai multe loturi. După mari întârzieri care au impus o monitorizare atentă din partea Companiei şi reluarea discuţiilor contractuale cu fiecare Antreprenor în parte, firmele constructoare s-au mobilizat și au reluat activitatea din şantiere.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ministrul Transporturilor, Sorin Buse evalueaza lucrarile pe DN 76 Deva-Oradea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI