Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest preventiv

Mircea Băsescu ramane în arest preventiv

Curtea de Apel Constanţa a respins, vineri, contestaţiile depuse de Mircea Basescu şi Marian Căpăţână faţă de sentinţa de menţinere a măsurii arestului preventiv, conform Mediafax.
La ieșirea de la Curtea de Apel, avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Tașcă, a afirmat că în fața instanței de judecată clientul său a declarat că este nevinovat pentru toate acuzațiile care i se aduc.
A susţinut că este nevinovat şi nu recunoaşte nicio acuzaţie. Am susţinut motivat admiterea contestaţiei. Am invocat lipsa de temeinicie a încheierii. Mai concret, în încheierea pronunţată judecătorul de Cameră preliminară susţine că această măsură preventivă nu a depăşit o durată rezonabilă, or acest lucru nu se regăseşte între condiţiile de menţinere a arestului preventiv„, a declarat avocatul Nelu Taşcă, avocatul lui mircea Băsescu la ieşirea din sediul Curţii de Apel Constanţa.
Instanța constănțeană a prelungit starea de arest preventiv cu încă 30 de zile.
De asemenea, aceiaşi magistraţi au mai hotărât să îl elibereze din arest Marius Constantin, ginerele interlopului menţionat, dar va rămâne sub arest la domiciliu.
Apărătorul lui Mircea Băsescu a atras atenția că, pe parcursul anchetei, Izaura Anghel și fratele său, Florin Anghel, au dat declarații contradictorii. Florin Anghel a susținut că banii au ajuns la Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, prin intermediul lui Marian Căpățână, de altfel acuzat de procurori de complicitate la trafic de influență. Izaura, în schimb, a afirmat că banii au ajuns direct la Mircea Băsescu. În același timp, avocatul a invocat faptul că filmările depuse la dosar de familia Anghel nu sunt cele originale, astfel că expertiza nu ar fi putut fi făcută pe probe veridice.
Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată luni în baza rechizitoriului întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență și complicitate la această infracțiune.
Tribunalul București a decis marți că nu mai are competența să judece cererea de revocare a măsurii arestării preventive depusă de Mircea Băsescu, cauza fiind trimisă la Tribunalul Constanța.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest preventiv”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI