Mîrșu: Marina Militară dovedeşte permanent că este o forţă modernă, credibilă şi bine antrenată

Alexandru_Marsu_3867
Şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Alexandru Mîrşu, a afirmat în deschiderea festivităţilor organizate de Ziua Marinei, că Marina Militară dovedeşte permanent că este o forţă modernă, credibilă şi bine antrenată, la nivelul partenerilor şi aliaţilor cu care colaborează.

„Odată cu această retrospectivă, trebuie să privim şi spre viitor şi am încredere că prin talent, pasiune, muncă susţinută şi implicarea responsabilă a fiecărui om din Forţele Navale vom continua să îndeplinim cu succes misiunile, obiectivele şi angajamentele asumate, dovedind că suntem o forţă modernă, credibilă şi bine antrenată, la nivelul partenerilor şi aliaţilor cu care vom colabora.
Ziua Marinei Române este nu doar un moment aniversar, dar şi de bilanţ. Forţele Navale Române se află într-un proces continuu de transformare conceptuală, structurală şi acţională început acum 25 de ani prin participarea la exerciţii de tip Cooperative Partner din cadrul Parteneriatului pentru Pace şi validat prin aderarea României la NATO acum 15 ani. Acest proces continuă şi astăzi pentru a permite asigurarea unui răspuns adecvat la provocările şi ameninţările mediului de securitate din regiunea Mării Negre”, a precizat Alexandru Mîrşu.
Executarea misiunilor specifice domeniului apărare naţională şi de securitate maritimă, participarea la grupările navale permanente ale NATO, la misiunea Resolute Support din Afganistan şi la misiunile, operaţiile şi exerciţiile NATO, UE sau în cadrul altor iniţiative internaţionale constitue dovezi ale consecvenţei şi seriozităţii cu care Forţele Navale ale României contribuie la respectarea angajamentelor asumate în plan intern sau extern. Toate acestea, împreună cu perspectiva dată de începerea derulării programelor de înzestrare, ne permit să fim încrezători că suntem în măsură să ne îndeplinim cu succes misiunile şi să contribuim la asumarea obiectivelor asumate la nivel strategic”, a subliniat viceamiralul Mîrşu.”, a afirmat şeful Statului Major al Forţelor Navale.
Comandantul Forţelor Navale a rememorat faptul că anul acesta, odată cu aniversarea a 80 de ani în serviciul Marinei naţionale, Nava Şcoală Mircea a primit, din partea Ministerului Apărării Naţionale, titlul de cel mai longeviv ambasador onorific al României, iar în acest context preşedintele Klaus Iohannis a decorat pavilionul velierului istoric cu Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Comandor, în cadrul festivităţii de la Constanţa.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mîrșu: Marina Militară dovedeşte permanent că este o forţă modernă, credibilă şi bine antrenată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI