Mobilizare impresionantă de forțe de ordine pentru festivalul Neversea de la malul mării

Pregătirile pentru festivalul Neversea sunt în plină desfășurare. Plaja Modern, locul de desfășurare al festivalului este, zilele acestea, un adevărat furnizar, iar organizatorii au venit, astăzi, să dea explicații cu privire la ceea ce se va întâmpla în perioada 5-8 iulie, la Constanța. Peste 400 de lucrători ai MAI vor asigura zilnic ordinea publică în interiorul festivalului.
Sala Remus Opreanu a găzduit conferința de presă, în care au fost prezentate ultimele detalii despre festivalul NEVERSEA. La conferință au participat primarul Decebal Fagadau, Bogdan Buta – director general NEVERSEA, Daniel Popa – inspector șef ISU Dobrogea, reprezentanți ai IPJ Constanța ai Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa.
Primarul Decebal Făgădau a transmis ca festivalul NEVERSEA este un eveniment sigur, la care toti participantii vor fi in siguranță. „Mi-as lăsa copiii la acest festival, chiar daca nu au 18 ani, deoarece este un eveniment extrem de sigur, a spus Decebal Fagadau.
Anul trecut au fost înregistrate aproximativ 50 de contravenţii şi infracţiuni la Neversea şi speră ca numărul acestora să fie şi mai mic la această ediţie a precizat Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonel Liviu Uzlău. „Zilnic, în jur de 400 de lucrători ai Ministerului de Interne, indiferent de arma din care fac parte, vor veghea la siguranța festivalului, pe diverse linii de muncă. Vorbim și de ordinea publică, asigurată de jandarmi, de poliție rutieră, combaterea crimei organizate ș.a.m.d. Colegii de la ISU ne sunt aproape și dânșii, sunt incluși în acest număr. (…) Anul trecut, din punct de vedere al Jandarmeriei Române, am avut undeva la 15 – 20 de contravenții sancționate și aproximativ 25 de infracțiuni constatate, care au fost trecute mai departe în competența Poliției. Am vrea să micșorăm cât de poate de mult numărul acestora. Facem un apel la festivalieri să respecte normele legale”, a declarat, luni, într-o conferință de presă, colonelul Liviu Uzlău, șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, coordonator pe partea de ordine publică al festivalului.
În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare și băuturi, animale, materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți participanți, inclusiv umbrele, în caz de ploaie recomandându-se folosirea pelerinelor. Se poate intra cu poșetă sau borsetă, dar cu o dimensiune maximă permisă de 21cm x 29cm, medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm.
La Neversea vor fi prezenți si reprezentați ai ISU Constanta, care vor asigura, desfășurarea in condiții de siguranța a festivalului. În perimetrul festivalului vor fi amplasate și două spitale de campanie SMURD și trei puncte de prim ajutor.
„Anul trecut paleta de intervenții nu a fost una deosebită, nu am avut cazuri grave, am avut peste 500 de prezentări, dar nu situații deosebite. Anul acesta ne-am pregătit folosind și experiența anilor trecuți. Avem în sprijin din țară colegi, inclusiv autospeciale transport victime multiple de la București. Vom asigura pe timpul festivalului două spitale, două puncte medicale avansate și trei corturi de prim ajutor. Vom avea 10 patrule care se vor deplasa, sprijiniți de forțele de securitate, să extragă din mulțime persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale. Vor fi și trei șenilate, o mașină de stingere a incendiilor, motopompă etc. Bineînțeles, pe timp de zi vom avea asigurată prezența la un nivel mai redus, pe timp de noaptea vom avea 10 medici care vor deservi punctele medicale avansate. Vom lucra aproximativ 80 de oameni permanent, 15 voluntari – noaptea și 27 ziua”, a declarat și șeful ISU Constanța, Daniel Popa.
Inspectorul șef adjunct al IPJ Constanța, Ciprian Sobaru, a precizat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că, pe lângă patrulele obișnuite, polițiști în civil se vor afla în zona delimitată a festivalului.
Cristian Sobaru, inspector șef adjunct al IPJ Constanța, a precizat că va asigura efective (patrule), în interiorul zonei festivalului. Acesta a mai anunțat că printre festivalieri vor exista și polițiști în civil, care vor avea grijă de buna desfășurare a acestui eveniment important al Constanței.
„Ne-am organizat cu efective atât în interiorul zonei, pentru că astfel trebuie să prevenim săvârșirea de infracțiuni în rândul festivalierilor, și avem patrule de poliție de ordine publică la vedere, în proximitatea evenimentului, pentru păstrarea ordinii și liniștii publice și descurajarea oricăror fapte sau comportament antisociale. Avem și polițiști în civil printre festivalieri. Se vor institui restricții de trafic la fel ca anul trecut, nu apar noutăți”, a declarat inspectorul șef adjunct al IPJ Constanța.
Până la ora actuală s-au vândut peste 30.000 de abonamente, la acest festival.Edy Chereji si Bogdan Buta

În acest an, la festival vor fi folosite confetti biodegradabile, a anunțat Edy Chereji. De mal se pot apropia și ambarcațiunile ușoare, după ce vor fi acreditate.
Directorul de marketing și comunicare Neversea, Edy Chereji a spus că vor fi peste 200 de artiști în cele patru zile de festival.
„Vom avea peste 200.000 de participanți în cele patru zile de festival, o creștere față de anul trecut, evident avem și o zi în plus față de prima ediție”.
Cei 200 de artiști, împreună cu echipele lor, vor fi cazați la hoteluri de 4 și 5 stele din stațiunea Mamaia, cei mai renumiți dintre ei urmând să ajungă pe litoralul românesc cu avioane private, fie cu cele comerciale. Bugetul ediției din acest an ajunge la 7 milioane de euro!
La rândul lui, directorul general al festivalului, Bogdan Buta, a declarat „Încercăm să asigurăm servicii și producție la cel mai înatl nivel. Avem în echipa tehnică peroane cu experiență de peste 20 de ani în organizarea festivalului”.
Pentru aceasta ediție au fost dublate punctele de schimbare a biletelor, în brățări ale festivalului.
Un detaliu important este că scena principală va fi orientata spre mare și nu va crea disconfort celor care locuiesc în zona plajei Modern, care va găzdui acest eveniment important la Constanța.
În perioada 5 – 9 iulie, vor fi închise circulaţiei următoarele artere:
– Strada Traian cu Valea Portului;
– Poarta 1;
– Strada Termele Romane cu Strada Traian;
– Strada Traian cu Bulevardul Tomis;
– Strada Negru Vodă cu Strada Ecaterina Varga;
– Strada Yokohama, Strada Salonic și Strada Belvedere;
– Strada Negru Vodă cu Strada Mircea cel Bătrân;
– Strada Mircea cel Bătrân cu Strada Smârdan;
– Strada Mircea cel Bătrân cu Strada Decebal;
– Strada Mircea cel Bătrân cu Strada Eroilor;
– Strada Bucovina cu Strada Eroilor.
Parcarea autovehicolelor pe bulevardul Elisabeta va fi interzisă în perioada 03 – 09 iulie, iar riveranilor li se vor distribui permise de acces pentru a putea trece de filtrele instituite de autorităţi.
De asemenea, se va interzice accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranță cu excepția autobuzelor RATC autorizate să efectueze cursele speciale.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mobilizare impresionantă de forțe de ordine pentru festivalul Neversea de la malul mării”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI