A murit prima femeie din lume care a beneficiat de un transplant de fata

Transplant de fata
Sursa foto: lavoixdunord.fr
Prima pacienta din lume care a beneficiat de un transplant de față, franțuzoaica Isabelle Dinoire, operată în 2005 la vârsta de 38 de ani, după ce fusese desfigurată de câinele său, a murit după o lungă suferință, a informat marți spitalul universitar din Amiens (nord), care a ținut-o sub observație în urma intervenției, relatează AFP.

Isabelle Dinoire a murit în data de 22 aprilie, însă decesul nu a fost făcut public pentru a respecta intimitatea familiei, a precizat spitalul într-un comunicat. Potrivit cotidianului Le Figaro, care a dezvăluit primul informația, Isabelle Dinoire a suferit în ianuarie un nou acces de respingere a grefei și a pierdut o parte din mobilitatea buzelor.
Tratamentele dure anti-respingere pe care trebuia să le urmeze toată viața a favorizat apariția a două boli de cancer, precizează ziarul. Desfigurată de câinele său, Isabelle Dinoire a fost, în 2005, prima persoană din lume căreia i s-a făcut o grefă facială triangulară compusă din nas, gură și mandibulă.
Intervenția a fost realizată în premieră de o echipă alcătuită din profesorul Jean-Michel Dubernard, chirurg francez recunoscut pe plan mondial pentru a fi realizat prima grefă de mână în 1998 și de profesorul Bernard Devauchelle, specialist în chirurgie maxilo-facială.
Transplantul a fost posibil datorită unei donatoare aflată în moarte cerebrală, cu autorizația familiei acesteia. (Agerpres)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “A murit prima femeie din lume care a beneficiat de un transplant de fata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI