Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

A murit Zoe Petre

Zoe Petre
Fostul consilier prezidenţial în mandatul lui Emil Constantinescu, Zoe Petre, istoric şi publicist, a murit vineri. Aceasta era internata la Spitalul Elias din Capitală, în stare gravă, după ce a suferit un atac cerebral.

Zoe Petre a murit. Anunțul a fost făcut de Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei.
Zoe Petre este născută în 23 august 1940. În urmă cu câteva zile a împlinit 77 de ani.
„În această dimineață a plecat dintre noi doamna Zoe Petre, Profesorul nostru admirat și iubit. Despre ceea ce a însemnat pentru noi, despre darurile spirituale pe care le-am primit de la ea ca studenți și colegi vom depune mărturie, cu recunoștință și emoție, întotdeauna. Sit Tibi Terra Levis”, a transmis Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei.
Zoe Petre este istoric, publicist și om politic. Între anii 1990-1996 a fost decan al Facultății de Istorie a Universității din București.
În anii 1992 și 1996, a fost director de comunicare al campaniei prezidențiale a candidatului CDR, Emil Constantinescu. De la 1 decembrie 1996, prof. dr. Zoe Petre a fost numită în funcția de consilier prezidențial pe probleme de politică internă și externă al Președintelui României, Emil Constantinescu și coordonator al Departamentului de Politici Publice al Președinției României. După ce acesta nu a mai fost președinte, l-a urmat în fondarea partidului ”Acțiunea Populară”, al cărui vicepreședinte a fost.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “A murit Zoe Petre”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI