Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Muzica romaneasca e la ceas de sarbatoare! Astazi este ziua de nastere a marelui compozitor Dumitru Lupu.

dumitru-lupu-aniversare
Muzica românească a reuşit să devină, pe parcursul timpului, o entitate în sine, lansând şlagăre memorabile, artişti și compozitori valoroşi, care au aşternut, fără menajamente, o parte din istoria ei. Unul dintre aceştia este și compozitorul inimilor noastre, Dumitru Lupu.

Marele compozitor Dumitru Lupu împlineşte astăzi vârsta de 63 de ani. Bătrânul „Lup de Mare”, așa cum i se mai spune, și-a aniversat în avans ziua de naștere la Vama Veche, alături de prietenii apropiați. Echipa Lumea Presei îi urează un călduros “La mulţi ani!” şi mult succes în activitatea profesională.

Compozitorul_Dumitru_Lupu
Născut în Giurgiu, sărbătoritul zilei a urmat cursurile Liceului de muzică din Piteşti, apoi pe cele ale Conservatorului Ciprian Porumbescu, secţia canto-operă. De-a lungul vremii a fost dirijor la Teatrul Alexandru Davilla din Piteşti, apoi a poposit la Teatrul Fantasio din Constanţa.
Din 1991 a intrat și în mediul academic, fiind lector universitar doctor la Universitatea „Ovidius” din Constanța și la Universitatea „Hyperion” din București.

dumitru-lupu-2015
Este autorul a sute de cântece aflate în fonoteca radio-difuziunii române, a participat și a realizat sute de emisiuni TV, este autorul muzicii a numeroase spectacole și filme de lungmetraj pentru copii și totodată inițiatorul Festivalului „Mamaia copiilor”.
Sute de cântece d-ale lui Dumitru Lupu au încântat ascultătorii. Dar, asemenea notelor puse pe portativ de sărbătorit, românii au fost încântaţi şi de povestea de dragoste dintre acesta şi una dintre cele mai frumoase interprete de muzică uşoară pe care le are această ţară: Ileana Şipoteanu.
Rodul iubirii dintre cei doi poartă numele Dumitrana, ajunsă acum o frumoasă adolescentă.
De asemenea, maestrul Dumitru Lupu, a fost premiat de fostul preşedinte Traian Băsescu, care i-a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzică”, în semn de apreciere pentru talentul şi dăruirea cu care s-au ilustrat în viaţa artistică din ultimele decenii, îndeosebi prin promovarea unei educaţii artistice de calitate în rândul tinerelor generaţii.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Muzica romaneasca e la ceas de sarbatoare! Astazi este ziua de nastere a marelui compozitor Dumitru Lupu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI