Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nava-şcoală ”Mircea” a revenit în Portul Constanţa! Marșul de instrucție a ajuns la final

Bricul_Mircea_a_ajuns_acasa
Nava-şcoală „Mircea”, „Ambasadorul onorific în serviciul României”, a revenit acasă după 93 de zile de marș pe mările și oceanele lumii.

Pe toată durata voiajului, nava școală a parcurs peste 8.500 mile marine în 93 de zile de marș și a acostat în porturile Siracusa (Italia), Barcelona (Spania), Almeria (Spania), Cadiz (Spania), Brest (Franța), Rouen (Franța), Haga (Olanda), Hamburg (Germania), Southampton (Marea Britanie), Lisabona (Portugalia), Valleta (Malta) și Istanbul (Turcia), unde au urcat la bord peste 12.000 de vizitatori.
Nava-școală încheie, astfel, marșul istoric, realizat cu prilejul aniversării a celor 80 de ani de când aceasta a intrat în serviciul Marinei Militare Române.
Nava şcoală a fost primită în port pe acordurile muzicii militare. Fanfara Forţelor Navale Române intonează marşul de întâmpinare. Sute de rude ale elevilor şi marinarilor sunt prezenţi in dana militară a Portului Constanţa. La ceremonia de întâmpinare au fost prezenţi prefectul Județului Constanța Dan Jeacă, subprefectul Ionuţ Done şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu.
Prefectul Dumitru Jeacă i-a felicitat din toată inima pe toți pentru această reușită și le-a dorit succes în activitatea viitoare!
Tinerii aflați la bordul Navei Școală Mircea au ajuns acasă după 93 de zile de instrucție în care au vizitat 11 porturi. Această experiență i-a maturizat, după cum o spun chiar ei. Au acumulat cunoștințe noi și au aflat despre ei lucruri pe care nu le știau până să fie nevoiți să plece pe mare.
”N-am trăit așa emoții în viața mea. A mai fost plecată, în concedii, dar așa mult timp, nu”, a declarat mama unei absolvente.
Echipajul navei a fost format din 179 de membri, dintre care 57 de studenți de anul II ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, 32 de elevi din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, cărora li s-au alăturat 14 cadeți străini de la academiile navale din Albania, Bulgaria, China, Franța, Polonia, Portugalia, Turcia și Ucraina.
”Bine ai revenit, Mircea, în Portul Constanta! (…) Mircea a înfruntat multe furtuni, dar a avut parte de comandați destoinici. Mircea reprezintă o adevărată universitate a mării, a purtat cu mândrie tricolul țării, a traversat de trei opri Oceanul Atlantic, a participat la zeci de evenimente, onorând cu cinste pavilionul țării. Este o emblemă pe harta României. La bordul său au fost oaspeți de seamă, a fost și este un ambasador. La mulți ani Mircea și drum bun în toate direcțiile!”, a declarat Aurel Constantin, reprezentant al Ligii Navale, filiala Constanța.
În decursul celor opt decenii de când se află în serviciul Marinei Militare Române, nava a făcut escale în peste 120 de porturi din lume, iar la bordul său s-au instruit peste 70 de generații de marinari militari. În plus, sute de cadeți străini au participat la programele de pregătire marinărească, organizate la bordul navei-școală „Mircea”, în timpul marșurilor de instrucție pe mările și oceanele lumii, fapt ce demonstrează că sistemul de învățământ al Forțelor Navale Române corespunde standardelor NATO și UE de calitate și performanță.
Bricul_Mircea_a_ajuns_acasa1

Bricul_Mircea_a_ajuns_acasa3

Bricul_Mircea_a_ajuns_acasa4

Bricul_Mircea_a_ajuns_acasa2

 

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Nava-şcoală ”Mircea” a revenit în Portul Constanţa! Marșul de instrucție a ajuns la final”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI