Noi atacuri americane contra Statului Islamic

atacuri_avioane_americane

Forţele americane au efectuat noi atacuri aeriene în nordul Irakului, vineri, contra Statului Islamic (SI), care au permis „eliminarea unor terorişti”, a anunţat Pentagonul.
În jurul orei 14.00 GMT (17.00, ora României), un atac, efectuat cu un avion fără pilot, a „eliminat terorişti” care manevrau un mortier. Apoi, la 15.20 GMT (17.20, ora României), patru avioane de vânătoare au lansat opt bombe care au neutralizat un convoi şi un mortier în apropiere de Erbil, capitala Kurdistanului Irakian, a explicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.
Cu câteva ore mai devreme, două avioane de vânătoare au lansat bombe de 250 de kilograme asupra unui obiectiv al artileriei mobile a SI ce a vizat forţe kurde la Erbil şi ameninţa personalul american.
Este pentru prima dată când Statele Unite se implică în Irak de la retragerea trupelor americane, în 2011.
Preşedintele american Barack Obama a autorizat aceste atacuri joi seara, pentru a evita un „genocid” şi a stopa avansul extremiştilor sunniţi, care ameninţă minorităţile creştine şi Yezidi.
Preşedintele american nu a stabilit un termen pentru încheierea acestei operaţiuni militare, dar a repetat că Statele Unite exclud să trimită trupe la sol şi să se angajeze într-un „conflict militar prelungit”.
Şeful armatei irakiene, Babaker Zebari, a apreciat că acest sprijin aerian va conduce rapid la „schimbări enorme pe teren”.

Sending
User Review
4 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Noi atacuri americane contra Statului Islamic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI