Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Noi atacuri la Londra: Cel puțin șase morți și 48 de răniți

Atac terorist la Londra1
Foto: dailymail.co.uk
Patruzeci și opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacurilor de sâmbăta seara în centrul capitalei Marii Britanii, soldate cu șase morți, a anunțat duminică Serviciul de ambulanță din capitala britanică, citat de AFP, DPA și Reuters.

„Incidentul este declarat ca fiind unul major şi continuăm să colaborăm cu celelalte servicii de urgenţă. Prioritatesa noasttră este să ne asigură că pacienţii primesc ajutorul medical necesar cât mai repede posibil”, precizează un comunicat al Serviciului de ambulanţă din Londra.
Un microbuz de culoare albă a lovit mai multe persoane în apropierea staţiei London Bridge, mai multe echipaje de poliţie şi salvare venind la faţa locului şi izolând zona, conform BBC. Un al doilea incident a avut loc în Borough Market, iar un al treilea la Vauxhall.

Atac terorist la Londra

Foto: dailymail.co.uk

Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până la Borough Market, o piață din apropiere, unde au coborât din vehicul și au înjunghiat la întâmplare trecătorii, până când au fost împușcați mortal de polițiști. Cei trei purtau imitații de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat și alte persoane.
Ulterior, s-a dovedit că incidentul de la Vauxhall a fost unul separat, fără legătură cu atacul terorist. Poliţia londoneză a anunţat că şase persoane au fost ucise şi 20 rănite, iar trei bărbaţi suspecţi au fost împuşcaţi mortal. Serviciile de ambulanţă au informat că 48 de răniţi au fost duşi la spital.

Atac terorist la Londra2

Foto: dailymail.co.uk

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord are în atenție incidentele produse în noaptea de 3 spre 4 iunie la Londra. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor date suplimentare, precum și informații cu privire la identitatea victimelor, informează un mesaj al Ministerului de Externe primit de Lumea Presei.
Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord monitorizează situația și păstrează în permanență legătura cu autoritățile, fiind pregătită să acorde asistență consulară.
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord: +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193; +44 20 7603 0572; +44 020 7602 2065. Apelurile vor fi preluate în regim de urgență de către operatorii Call Center, din cadrul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinatate (CCSCRS).

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Noi atacuri la Londra: Cel puțin șase morți și 48 de răniți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI