Norvegia interzice cersetoria in locurile publice. Pedeapsa: amenda si pana la trei luni de inchisoare

cersetorie
Norvegia interzice cerşetoria în locurile publice. Pedeapsa: amendă şi până la trei luni de închisoare

Norvegia va interzice cerşetoria în locurile publice în virtutea unui amendament legislativ dezbătut luni în Parlament, o măsură controversată care îi va afecta îndeosebi pe romi, inclusiv pe cei proveniţi din România, relatează AFP.
Textul, prezentat de guvernul de dreapta, prevede autorizarea municipalităţilor să interzică cerşetoria pe plan local începând din vara anului 2014, înainte de interzicerea ei pe plan naţional din vara lui 2015.
Provenit din rândurile Partidului Progresului (FrP, formaţiunea dreptei populiste antiimigraţie), ministrul justiţiei Anders Anundsen a invocat legătura dintre cerşetorie şi delincvenţă, îndeosebi furtul din buzunare.
Potrivit autorităţilor, Oslo se confruntă cu tot atâtea furturi de buzunare ca Berlinul, deşi are o populaţie de şapte ori mai mică.
Cerşetoria, în oraşele în care o vor interzice, va fi pasibilă cu o amendă şi o pedeapsă de până la trei luni de închisoare.
Măsura ar urma să-i sancţioneze în principal pe romi. Din cei 194 de cerşetori număraţi la Oslo în 2012, doar şapte erau norvegieni. ‘‘Ceilalţi erau în principal cetăţeni români’‘ de etnie romă, potrivit Ministerului Justiţiei, care a precizat că aproape toţi cei 69 de români controlaţi aveau cazier judiciar în Norvegia.
Norvegia nu face decât să reintroducă o interdicţie care a fost în vigoare până în 2005. Alte ţări europene au şi ele o interdicţie la nivel naţional (Marea Britanie, Danemarca) sau locală.
Amendamentul, adoptat în primă lectură luni seara, urmează să fie adoptat definitiv în cursul săptămânii. Este sigur că va fi susţinut de o majoritate, deoarece Guvernul minoritar format de către conservatori şi populişti a obţinut susţinerea Partidului de Centru (agrarian).

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Norvegia interzice cersetoria in locurile publice. Pedeapsa: amenda si pana la trei luni de inchisoare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI