Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Un nou mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicușor Constantinescu

Un nou mandat de arestare preventivă

Magistrații Tribunalului București au admis miercuri cererea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru o perioadă de 30 de zile, pe numele președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.
Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.
Poliţia Română urmează să emită un nou mandat internaţional de arestare pe numele şefului CJ Constanţa.
Procurorii au formulat cererea săptămâna trecută după ce, în presă, au părut imagini cu Nicuşor Constantinescu care se plimba pe străzile New York-ului.
Consiliul Judeţenea Constanţa a transmis, în ultima perioadă, mai multe documente medicale semnate de diverşi doctori din Statele Unite ale Americii pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu este transportabil în România, având în vedere starea sa de sănătate.
Este pentru a doua oară când Tribunalul București decide arestarea lui Nicușor Constantinescu, însă prima hotărâre a acestei instanțe din 23 iunie a fost anulată recent de Curtea de Apel București.
Demersul procurorilor vine după ce judecătorii au stabilit că Nicușor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României până la data de 1 iulie 2014.
Șeful CJ Constanța se află în prezent pe teritoriul SUA, unde a suferit o intervenție chirurgicală, după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată.
El nu s-a întors în România la data stabilită de autoritățile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.
În 27 mai, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de DNA, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi și că nu a respectat dispozițiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Un nou mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicușor Constantinescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI