Un nou volum de studii științifice KALLATIDA

photo-KALLATIDA
Cu prilejul Zilei Marinei Române, Asociația „ProActiv pentru Comunitate” Mangalia, Cercul Militar Mangalia și Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Filiala Mangalia organizează joi, 14 august 2014, ora 19.00, la Cercul Militar din Mangalia, lansarea volumului științific „Kallatida”, coordonat de: dr. Ion Pâslaru, dr. Sorin Marcel Clesniuc și dr. Todor Dimov.

Volumul reunește studiile științifice ale unor renumiți cercetători din: Bulgaria, Macedonia, Polonia, Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova și România. Marea majoritate a studiilor științifice se referă la istoria cetății Callatis și a teritoriului ei în perioada antică. Articolele sunt scrise într-una dintre limbile: română, engleză, bulgară sau rusă și au rezumate în toate cele patru limbi menționate. Lucrarea conține 370 de pagini format A4, multe dintre ele fiind planșe color.
”Este a cincea carte pe care o public din august anul trecut și până în prezent. Prima a fost „Istoria singurului papirus descoperit în România”; a doua – „Revoluția din decembrie 1989. Valoarea libertății”, a cărei apariție am coordonat-o împreună cu drd. Ovidiu Mihalache; a treia – „Cultura Zau” – reprezintă teza mea de doctorat; a patra – „Studii de preistorie. Zona Pontică”, am coordonat-o împreună cu dr. Gabriel Talmațchi (de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța) și dr. Todor Dimov (de la Muzeul de Istorie din Dobrici, Bulgaria), iar cea pe care o lansăm joi, 14 august 2014, „KALLATIDA”, este a cincea carte. Aceasta însumează 26 de studii științifice, ce aparțin unor specialiști în istorie veche și arheologie din șapte țări din Europa și Asia. Volumul „KALLATIDA” l-am coordonat împreună cu dr. Ion Pâslaru și dr. Todor Dimov”, a declarat Sorin Colesniuc.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Un nou volum de studii științifice KALLATIDA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI