Numărul turiştilor străini care au vizitat România a crescut cu 11% anul acesta

litoral_mamaia
Numărul turiştilor străini care au vizitat România în acest an a crescut cu 11%, ceea ce arată că este o destinaţie favorabilă turismului, a declarat luni seara, într-o conferinţă de presă la Braşov, Florin Jianu, ministerul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism.

Acest lucru arată că acest context socio-economico-politic din această regiune a Europei favorizează România. Noi am susţinut şi am lansat în mod constant mesaje „România destinaţie de turism sigură” şi iată că rezultatele apar. Este o creştere importantă şi pe ceea ce înseamnă segmentul de turişti români, peste 5,3%, ceea ce, ca şi medie, aduce o creştere undeva la 6,7% a turismului în acest an. Este o creştere a turismului pe care o vedem în ultimii trei ani şi pe care ne-o dorim în continuare„, a subliniat ministrul.
El a adăugat că zona Braşovului este o zonă extrem de vizitată, cum sunt şi Sibiul şi zona Capitalei, şi, în acest an şi litoralul. Turiştii preferă aproape toate produsele de turism româneşti, iar ecoturismul este unul dintre produsele favorite ale turiştilor străini şi una dintre şansele României de a se dezvolta, a subliniat Jianu. Şi turismul balnear este în creştere, a mai menţionat ministrul. „Turismul balnear este în creştere şi chiar luni am avut întâlniri cu investitori străini care doresc să investească în turismul balnear din România şi acest turism se va regăsi şi în fondurile europene 2014-2020. După cum ştiţi nu vom mai investi în tot ce înseamnă mediul economic ci numai în câteva tipuri de produse, turismul cultural şi turismul balnear fiind primele două elemente pe care ne concentrăm. Sunt semnale foarte bune în ceea ce înseamnă investiţiile în turismul balnear şi chiar sunt interesaţi investitori din Austria de acest segment. Singurul lucru pe care l-au exprimat austriecii este să fie într-o marjă de maximum trei ore de Bucureşti, ceea ce cred că include şi Braşovul„, a spus Florin Jianu. El a subliniat că pentru un investitor „este foarte important parteneriatul cu Guvernul, să vadă că nu se schimbă regulile, că sunt bine puse la punct şi că orice euro investit în economia românească este o investiţie solidă”.
Potrivit Agerpres, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism participă la Braşov la Adunarea generală a Comisiei Europene a Turismului, care se desfăşoară în perioada 6-8 octombrie la Hotel Aro Palace. Este, practic, cea mai importantă organizaţie de reprezentare a turismului, formată din 33 de ţări, care, anual, desfăşoară această adunare generală în câte o ţară membră. În România, Adunarea generală a Comisiei Europene a Turismului a mai avut loc în anul 2001.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Numărul turiştilor străini care au vizitat România a crescut cu 11% anul acesta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI