ONG Mare Nostrum organizeaza un workshop de combatere a discursului instigator la ura

mare-nostrum

ONG Mare Nostrum organizează, mâine, un workshop în cadrul campaniei „No hate speech de la A la Z”. Evenimentul va fi susţinut la Liceul Teoretic Ovidius din municipiul Constanţa, cu începere de la ora 17.00. Acest workshop ce are drept scop conștientizarea elevilor de liceu din comunitate, cu privire la drepturile omului și la efectele negative ale discursului instigator la ură.
Organizația îşi propune promovarea unor noi metode de comunicare şi interacţiune prin intermediul unui workshop, cu scopul de a-i apropia pe elevi și voluntari și a resădi sentimente mai bune în cei care folosesc un limbaj al discriminării față de persoanele cu dizabilități fizice și mentale, față de romi, față de consumatorii de droguri, bolnavii HIV ori față de persoanele provenite din mediu rural, discriminare pe criterii de vârstă, față de cei care suferă de boli incurabile în fază terminală sau cei care sunt diferiți de ei din diverse motive.
În cadrul workshop-ului vor fi implicați 40 de beneficiari, dintre care 15 voluntari ai organizației Mare Nostrum. Ei vor participa la activităţi, ce îi vor ajuta să înţeleagă mai bine care sunt drepturile omului, ce anume este discursul instigator la ură şi cum poate fi acesta evitat.
Evenimentul propus de ONG Mare Nostrum face parte din „Campania No hate speech de la A la Z”, coordonată la nivel național de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca. Campania se defăşoară în 12 judeţe din ţară în cadrul proiectului „Managementul Voluntarilor de la A la Z” şi face parte din Campania “No hate speech movement”, demarată în 2014 de Consiliul Europei.
Proiectul „Managementul voluntarilor de la A la Z” se axează pe promovarea toleranţei şi luptei împotriva discursului instigator la ură şi a discriminării, în toate formele sale. Proiectul, inițiat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca a fost demarat în luna aprilie 2014 şi se derulează până în luna martie a acestui an și este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 34.942 euro. Partenerii Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca în cadrul proiectului sunt Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și IOGT Tippetue din Norvegia.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “ONG Mare Nostrum organizeaza un workshop de combatere a discursului instigator la ura”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI