Țuțuianu: Îmi doresc ca Vama Veche să devină stațiune turistică de interes local

Vama Veche poate fi declarată staţiune de interes local, dacă Ministerul Turismului promovează acest proiect al autorităţilor constănţene.

Ministrul turismului a anunțat mutarea deciziei actelor de reglementare de la București către teritoriu. Această descentralizare duce la diminuarea costurilor și a timpului de emitere a avizelor, autorizațiilor și tuturor documentelor de acreditare. La nivelul Consiliului Județean Constanța aceste atribuții se vor prelua treptat și timp de un an va exista consultanță din partea specialiștilor ministerului turismului.
Acreditarea satului Vama Veche ca staţiune de interes local a fost discutată de autorităţile constănţene cu ministrul Turismului miercuri, 9 mai. Acest statut va face ca localitatea să capete prioritate în cadrul programelor de investiții cu finanțare de la bugetul de stat și din fonduri europene, precum și includerea acesteia în materialele de promovare ale Ministerului Turismului.

Conferinta de presa la Ministerul TurismuluiNu ne dorim să standardizăm această localitate. Suntem conștienți că Vama Veche este o destinație atipică, ce atrage nonconformiști. Este evident că nu dorim să intervenim asupra lucrurilor care au și atras aici generații după generații. Este o chestiune strict administrativă, ce va oferi autorităților publice locale anumite beneficii. Este absolut normal să sprijinim această localitate pentru a se dezvolta armonios, dar în conformitate cu “spiritul” acestui loc diferit de toate celelalte destinații de pe litoralul românesc” a precizat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.
Principalele subiecte abordate au fost cele legate de acordarea tichetelor de vacanță, descentralizarea serviciilor în turism și acreditarea satului Vama Veche drept stațiune de interes local.
Cu sprijinul ministrului turismului, Bogdan Trif, se va forma o echipă care să conceapă un plan de lucru eficient al cărui obiectiv este acela de a crește calitatea serviciilor, gradul de calificare al personalului sezonier, dezvoltarea alternativelor de petrecere a timpului liber și nu în ultimul rând echilibrarea raportului dintre cerere și ofertă.
Președintele Consiliului Județean Constanța i-a asigurat pe ministrul turismului, Bogdan Trif și pe primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu de tot sprijinul în privința implementării măsurilor ce au ca scop promovarea Dobrogei și a județului Constanța.
Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a participat la Ministerul Turismului, alături de ministrul turismului, Bogdan Trif la o conferință de presă pe tema dezvoltării turismului litoral și a stațiunilor din județ.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Țuțuianu: Îmi doresc ca Vama Veche să devină stațiune turistică de interes local”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI