Orban: Dacă devin liderul partidului, atunci PSD nu va mai avea o coloană a cincea în PNL

Ludovic Orban
Foto: cugetliber.ro
Liberalul Ludovic Orban și-a prezentat sâmbătă, la Constanța, moțiunea politică „Partidul Național Liberal – Forța Dreptei”, cu care candidează pentru funcția de președinte al PNL, relatează Agerpres.

La finalul întâlnirii cu membrii Comitetului Director Județean al PNL, Ludovic Orban a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că obiectivul său politic este de a transforma partidul în cea mai puternică forță politică din România.
Ținta mea este să transform PNL în motorul dezvoltării, progresului, modernizării și afirmării națiunii române în lume, așa cum am enunțat și în cuprinsul moțiunii de candidat„, a declarat Orban.
Ludovic Orban a mai afirmat că dacă va fi ales președinte al partidului își propune să aibă o relație specială cu primarii și cu toți aleșii PNL din administrația locală, prin înființarea unui departament special în cadrul secretariatului general, care să preia propunerile legislative susținute de primari și să le acorde sprijin acestora contra abuzurilor administrației centrale.
Întrebat ce mesaje i-au transmis tinerii liberali din Constanța, candidatul la șefia partidului a declarat că aceștia și-au arătat preocuparea în legătură cu poziția pe care o va susține în dezbaterea publică despre definirea familiei în Constituție.
În legătură cu poziționarea partidului pe scena politică, Orban a afirmat că, dacă va fi ales președinte, în viziunea sa PNL va avea un singur adversar politic natural — PSD.
Partidul Național Liberal, din punctul meu de vedere, are un singur adversar politic natural, și anume „ciuma roșie. Asta nu înseamnă că ne apucăm, așa cum s-au mai apucat alții, să ciocănim pe la ușa unuia și altuia. Obiectivul meu ca viitor președinte al PNL este să asigurăm reprezentarea tuturor cetățenilor români care sunt împotriva modului în care conduce actualul partid de guvernământ România, care își doresc cu adevărat o Românie a oamenilor liberi, care trăiesc pe propriile picioare, care trăiesc demn, care trăiesc din afacerea lor, din fructificarea proprietăților pe care le dețin, din meseria pe care o au, din expertiza pe care o dețin într-un domeniu sau altul. Evident că poate, de-a lungul timpului, o să apară tot felul de situații care să reclame să colaborăm. Eu sunt un om care colaborez cu persoane, grupuri care au aceleași valori, principii și obiective, cu obiectivele pe care le am eu și PNL. Dar dacă voi deveni liderul partidului, atunci PSD nu va mai avea o coloană a cincea în PNL și nici nu va mai face vreun compromis cu liberalii„, a subliniat Orban.
Ca urmare, obiectivul principal al lui Ludovic Orban este “câștigarea alegerilor prezidențiale din 2019 și pentru mine este fundamental să reușim obținerea unui al doilea mandat de președinte pentru Klaus Iohannis”. Nu știe dacă șeful statului vine la congres. „Nu sunt organizatorul congresului, eu sunt candidat la președinția PNL. Președintele României are un comportament constituțional, s-a purtat exact pe croiala dată de Constituție. Nu s-a manifestat ca alți președinți, arătând un partizanat politic ci, dimpotrivă, încearcă să-i reprezinte pe toți cetățenii români”, a spus, la final, Ludovic Orban.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Orban: Dacă devin liderul partidului, atunci PSD nu va mai avea o coloană a cincea în PNL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI