Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Organizarea unui eveniment funerar, o misiune greu de îndeplinit

Servicii funerare
Se spune că îți trebuie multă tărie să alegi hainele, accesoriile și să faci totul pentru ultima oară, în numele unui om drag. Se întâmplă însă și inevitabilul, acela de trecere la cele sfinte, după cum sună exprimarea creștină.

Ceea ce este suferința unora, se definește drept domeniu de activitate pentru alții – serviciile funerare, de altfel tot mai populare în zilele noastre, dispun de opțiuni tot mai diverse.
Înființate dintr-o nevoie de a realiza înmormântările în termeni igienici și siguri, ce nu afectează starea de sănătate, serviciile funerare au început să înlocuiască tot mai mult din eforturile ce trebuie să le îndeplinească familia îndoliată. Așa au ajuns să devină un aliat perfect pentru cei care își contorizează aceste ultime clipe alături de defunct ca fiind cele mai prețioase, pentru a-și lua la revedere, nu pentru a se preocupa de organizare și detalii.
Serviciile funerare de la A și Z
Se pare că mai mare cotă de popularitate au agențiile de servicii funerare București ce oferă servicii complexe. Asta pentru că pun la dispoziție pachete funerare ce acoperă tot necesarul în organizarea unui astfel de eveniment: încep cu partea de manipulare, cosmetizare respectiv îmbălsămare și încheie cu coborârea în groapă, poate chiar cu organizarea de parastas.
Există și un factor ce stimulează să spunem, întrucât un cadru legal reglementează modul în care trebuie să se desfășoare astfel de evenimente. Astfel, se impun măsuri ce țin de sănătate și igienă, manipularea defunctului fiind posibilă numai în anumite condiții: personal calificat, dotări pe măsură, transport corespunzător. Însă acest lucru este și în beneficiul solicitanților, întrucât au astfel garanția că vor colabora cu profesioniști.
După cum dictează regulile societății la ora actuală, un prim pas după deces este confirmarea acestui moment, de către un medic. Un șir de acte, nevoia de manipulare a defunctului, de pregătire a acestuia, de transport, incluzând și drumul spre cimitir. Conform ritualului creștin există și un lung șir de pomeniri și de acțiuni menite să îndeplinească misiunea creștină de rugăciune pentru sufletul celui care a părăsit lumea pământească. Deși în linii mari pare destul de rapid de menționat ce este necesar, în realitate fiecare detaliu contribuie și el la ceea ce înseamnă o situație complexă.
Sicriul spre exemplu este ales nu doar conform unor măsurături anume, ci și în funcție de tipul de lemn, design, coloristică și simbolurile acestora. Desigur, bugetul dictează adesea astfel de alegeri. La pachet, o cruce inscripționată, o coroană și o ținută a defunctului sunt printre primele alegeri de făcut. Urmează desigur și alte accesorii ce au însemnătate în slujba cu pricina: prosoape, batiste, lumânări și multe altele.
Pachete de servicii funerare
Într-o manieră practică și modernă unele agenții de profil s-au orientat spre ideea de a oferi atât sprijin pentru obținerea ajutorului de înmormântare, cât și serviciile aferente acestui segment de activitate. Astfel, pentru cei care au avut statut de pensionar, cu ajutorul talonului de pensie se poate achita pachetul funerar dorit, cu sau fără alte completări financiare. Pentru a se adresa unui public larg, aceleaşi agenții includ pachete de servicii funerare de la cele minime și de bază până la cele de lux.
Varietatea de servicii se pare că este elementul care dictează ce agenție de pompe funebre să fie aleasă. Cei în căutare de astfel de servicii se confruntă cu starea de tristețe specifică situației, deci caută și un sprijin în alegerile ce trebuie să fie făcute, consiliere propice. Mai apoi apreciază stilul practic, de a găsi în același loc mai toate cele necesare, fără a mai fi nevoie să facă și alte drumuri spre îndeplinirea unor lucruri. Nu în cele din urmă, acolo unde se găsește diversitate de prețuri care să avantajeze orice tip de buget, oamenii tind să aprecieze mai mult serviciile oferite.
Așadar, organizarea unui eveniment funerar poate fi o mare bătaie de cap. Însă când i se asociază și ideea de ultim moment, ultim eveniment și totul în numele celui care a fost om drag este evident că se depun toate eforturile pentru a încheia și această misiune cu brio. Din fericire, pentru că există sprijin specializat, reprezentând firmele de profil, astfel de evenimente sunt organizate mai ușor, mai avantajos, implicând totuși un efort financiar considerabil.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Organizarea unui eveniment funerar, o misiune greu de îndeplinit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI