Papa a spalat picioarele unor refugiati de diferite confesiuni

Papa Francisc
Papa Francisc a spălat joi picioarele a 11 refugiați de confesiune creștină, musulmană dar și hinduși, precum și picioarele unui angajat al Centrului de primire a refugiaților din Castelnuovo di Porto, din apropiere de Roma, în cadrul unui ritual cu o mare valoare simbolică, săvârșit în Joia Mare, informează AFP.

Într-o scurtă predică improvizată, Papa a opus acest gest de fraternitate „gestului de război, de distrugere, săvârșit de oameni care nu doresc să trăiască în pace”, făcând trimitere la atentatele recente de la Bruxelles soldate cu 31 de morți și aproape 300 de răniți, scrie Agerpres.
Apoi, Papa le-a cerut sutelor de solicitanți de azil, de toate religiile, care au asistat la ceremonie să „facă un gest de fraternitate între ei”. În cadrul acestei mese celebrate în aer liber, Suveranul Pontif a îngenuncheat în fața migranților și i-a spălat pe picioare, apoi i-a șters și sărutat. Refugiații au fost emoționați de gestul Papei, iar unii dintre ei au plâns și i-au sărutat mâna Sfântului Părinte.

În fiecare an, în cadrul slujbei din Joia Mare, conform tradiției, reprezentanții clerului, inclusiv Papa, spală picioarele a 12 persoane amintind de gestul de iubire și umilință pe care Iisus l-a făcut pentru cei 12 apostoli ai săi, conform Evangheliei.
Cei 11 refugiați aleși pentru această ocazie au fost trei femei și opt bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 37 de ani, dintre care patru nigerieni catolici, trei eritreeni copți, trei musulmani din Mali, Siria și Pakistan și un indian de confesiune hindusă. Cel de-al 12-lea ales pentru această ceremonie a fost un angajat al centrului de refugiați.
Centrul pentru refugiați din Castelnuovo di Porto adăpostește 892 de persoane din 25 de țări.
Prin acest gest simbolic Sfântul Părinte a dorit să atragă atenția asupra celor mai slabi care au nevoie să-și reprimească demnitatea și a arătat că respectul este principalul drum spre pace.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Papa a spalat picioarele unor refugiati de diferite confesiuni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI