Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

O papusa comunista, face furori in toata lumea

Papusa comunista confectionata la Aradeanca

„Marcel Ştrengarul”, un tânăr muncitor pistruiat şi cu fire rebelă, întruchipând imaginea muncitorului din epoca comunistă, şi realizat la Arad în timpul „Epocii de Aur” face acum senzație în întreaga lume. Un constănţean a plimbat păpuşa prin cele mai pitoreşti locuri ale Constanţei, a fotografiat-o, iar acum pozele au parte de mii de vizualizări pe un important site turistic internaţional.
„M-am gândit că am nevoie de o păpuşă care să fie veche, preferabil produsă în România, preferabil din perioada comunistă, adică să nu fie foarte foarte veche. Să fie expresivă. Aşa l-am găsit pe Marcel. Face legătura între perioada comunistă şi prezent”, povesteşte Viorel Papu, îniţiatorul proiectului, citat de glsa.ro.
Fotografiile au avut un succes neaşteptat, aşa că Viorel Papu i-a dedicat creaţiei sale şi o pagină de Facebook, unde sunt postate toate fotografiile. Aprecierile n-au întârziat să curgă. Nu a durat mult până când fotografiile cu păpuşa au ajuns şi pe un important site de turism internaţional.
Marcel se vrea a atrage puţin atenţia cetăţenilor acestui oraş şi nu numai, celor care au legătură cu Constanţa sau chiar celor din alte ţări, să atragă atenţia asupra locurilor pe lângă care trecem”, mai spune Viorel Papu.
Marcel Ştrengarul a fost fotografiat în tren, în faţa muzeelor din Constanţa, dar şi în faţa celui mai important imobil de pe malul mării, Cazinoul.
Marcel s-a născut la Arădeanca, prima fabrica de păpuşi din România, în anii ’70. Arădeanca a fost prima fabrică de jucării din România, fiind înfiinţată în anul 1949, adică acum mai bine de 66 de ani. La început, firma producea păpuşi, medalii, insigne şi cupe sportive în ateliere micuţe. Cu timpul, a ajuns să producă şi păpuşi ale unor vedete. În 2013, fabrica a intrat în faliment. În prezent, papuşile sunt produse în continuare, dar sub umbrela unei alte firme. Până la Revoluţie, Arădeanca avea aproa­­pe toată producţia destinată exportului, atât în ţări socialiste, cât şi capitaliste. Păpuşile „Nadia Comăneci” au fost în topul vân­zărilor, alături de cele tip „Bebe”. După Revoluţie, Arădeanca şi-a pierdut încet pieţele de desfacere. Fabrica de păpuşi Ară­deanca a produs păpuşi unicat, dar şi păpuşi care reprezentau diverse VIP-uri la ordinea zilei.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “O papusa comunista, face furori in toata lumea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI