Parcul de ambulanţe din Constanţa, înnoit cu 17 autospeciale: 13 pentru SAJ și 4 pentru SMURD

Ambulante noi la Constanta1
Serviciul de Ambulanță Județean Constanța a primit, vineri, 21 decembrie a.c., printr-un program finanțat de Uniunea Europeană 13 ambulanțe noi, iar Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), patru autospeciale noi.

Recepţionarea celor 17 noi autospeciale ce au intrat în parcul de ambulanţei al judeţului Constanţa a avut loc în cadrul unui eveniment festiv organizat vineri pe platoul din faţa Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).
La eveniment au participat Dumitru Jeacă – prefectul Județului Constanța, Ionuț Done – subprefectul Județului Constanța, Marius Horia Țuțuianu – Președintele Consiliului Județean Constanța, col. Popa Daniel – Gheorghe – Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța și alți reprezentanți ai inspectoratului, precum și Bădescu Laurențiu – managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.
În cadrul evenimentului, preşedintele CJ Constanţa, Horia Ţuţuianu, a anunţat că în 2019 parcul judeţean de ambulanţe va fi dotat cu alte autospeciale noi pe măsură ce vechile autoutilitare vor fi casate.Marius Horia TutuianuDin discuţiile pe care le-am avut vor urma şi în anul 2019 alte ambulanţe care vor veni în Constanţa. Este un program naţional. Mă bucur că la final de an constănţenilor le-a fost dată o mână de ajutor şi au venit aceste ambulanţe. Se vede că Guvernul îşi face treaba. Guvernul a început să investească în sănătatea locuitorilor ţării şi acum eu mă refer la judeţul Constanţa. Drumurile noastre la Bucureşti şi solicitările se pare că au ajuns unde trebuie, au început să se rezolve problemele. În discuţiile pe care le-am avut la Ministerul de Interne şi la Ministerul Sănătăţii, eu am cerut ca tot parcul să se schimbe întrucât aceste ambulanţe existente sunt vechi şi foarte vechi„, a afirmat Horia Ţuţuianu.
Prezența celor 17 ambulanțe noi în Constanța reprezintă o mare reușită pentru județ. Ambulanțele existente sunt vechi și foarte vechi, cele mai noi sunt din anul 2008- 2009, după cum a spus și domnul director, însă avem altele de 20- 25 de ani și cu un număr foarte mare de kilometri parcurși. Iar ambulanțele respective nu mai erau dotate corespunzător, conform normelor europene. Consider că extinderea flotei era vitală pentru toți locuitorii județului nostru. Astfel, cu ajutorul acestor noi dotări, intervențiile se vor derula cu mai multă operativitate, iar timpul de reacție se va diminua. Consider că dotările sunt esențiale atunci când viața unui om depinde de o intervenție medicală de urgență, iar aceste ambulanțe vor avea o contribuție majoră. În plus, prin faptul că am beneficiat de acest program național, se demonstrează că județul nostru este privit cu seriozitate de către autoritățile centrale și că am reușit să captăm atenția asupra noastră. Suntem o zonă importantă, o regiune cu un număr mare de locuitori și implicit și o nevoie stringentă de intervenții medicale. În plus, în timpul sezonului estival, necesarul din punct de vedere sanitar se triplează. Mult succes tuturor!” a mai declarat Horia Țuțuianu.
Cele 17 ambulanțe au fost achiziționate prin Programul POR 2014 – 2020 – „Îmbunătăţirea capacității de intervenţie la urgenţele medicale”. Achiziția acestora s-a făcut de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de autoritate contractantă atât pentru Ministerul Afacerilor Interne cât și pentru Ministerul Sănătății.
Atât ambulanțele care vor intra în dotarea ISU „Dobrogea” cât și cele care vor completa flota SAJ Constanța sunt dotate cu echipamente specifice celor de tip B2. (Echipament pentru manevrarea, imobilizarea și transportul pacientului, Aparatură/ echipamente pentru resuscitare – respirație, Aparatură monitorizare-defibrilare-evaluare–administrare medicamente/ soluții, Materiale sanitare)
Dotarea cu ambulanțe noi va crește capacitatea de reacție și răspuns în situații de urgență și face parte din programul derulat la nivel național de Guvernul României prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în vederea îmbunătățirii serviciilor acordate prin sistemul integrat de urgență.
Prezentarea mașinilor precum și a dotărilor a avut loc în parcarea sediului Consiliului Județean Constanța din b-dul Tomis, nr. 51, intrarea din strada Traian.Ambulante noi la Constanta

Ambulante noi la Constanta3

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Parcul de ambulanţe din Constanţa, înnoit cu 17 autospeciale: 13 pentru SAJ și 4 pentru SMURD”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI