Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Parlamentarii propun mai multe fonduri pentru construirea de crese in toata tara

Constructia de crese

Parlamentari din toate partidele susțin o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat ca, începând din 2017, într-o perioadă de 4 ani, să finanțeze cu 175 milioane de euro, din fonduri bugetare, construcția a 554 de creșe în toată țara. Creșele ar trebui construite în fiecare localitate cu peste 10.000 de locuitori, iar prețul unei singure creșe este estimat la 1,4 milioane lei.
Senatorii și deputații propun, în proiectul de lege, derularea Programului Național “Creșe pentru Copiii României”, argumentând că locurile în creșe și grădinițe sunt insuficiente, iar părinții care doresc să revină în câmpul muncii după concediul legal de creștere a copilului sunt nevoiți să apeleze la serviciile neprofesionalizate și nefiscalizate furnizate de bone sau la creșe particulare mai scumpe, scrie Profit.ro.
Guvernul ar trebui, conform proiectului de lege, să asigure finanțarea construcției unui număr minim de creșe în fiecare oraș de peste 10.000 de locuitori, proporțional cu populația fiecărei localități. Astfel, pentru localitățile cu 10.000-15.000 locuitori ar trebui construită cel puțin o creșă, pentru cele cu 30.000-50.000 de locuitori – minimum 3 creșe, pentru orașele cu 100.000-130.000 de locuitori – 6 creșe, iar pentru cele cu 280.000-360.000 de locuitori – 10 creșe. În București ar ajunge să fie construite astfel 60 de creșe, iar în județele cu populație numeroasă în jur de 20 de creșe.
Parlamentarii au calculat și un cost estimativ pentru construcția fiecărei creșe, respectiv 1,4 milioane lei. Ei arată că efortul bugetar total ar fi, prin urmare, de 775,6 milioane lei, adică aproximativ 175 milioane de euro, la cursul de la finele lunii noiembrie.
Construcția tuturor creșelor ar trebui finalizată în patru ani, începând din 2017, terenurile necesare urmând a fi puse la dispoziție de către autoritățile locale.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Parlamentarii propun mai multe fonduri pentru construirea de crese in toata tara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI