Parlamentul Germaniei a aprobat introducerea primului salariu minim din istoria ţării.

Parlamentul germaniei salariu minim pe economie

Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, Bundestag, a aprobat joi introducerea primului salariu minim din istoria ţării, de 8,5 euro pe oră, nivel mai ridicat decât în Statele Unite şi Marea Britanie, transmite BBC.
Stabilirea nivelului minim de salarizare din Germania a revenit până acum sindicatelor şi patronatelor, statul german fiind în prezent unul dintre cele şapte state din Uniunea Europeană unde nu există un salariu minim la nivel naţional.
Salariul minim a făcut obiectul multor controverse în Germania, liderii de afaceri avertizând că efectul va fi un număr mai mic de locuri de muncă, sau transferarea activităţilor de producţie în alte ţări, unde costul forţei de muncă este mai scăzut. Criticii măsurii au mai avertizat că introducerea salariului minim va face Germania mai puţin competitivă.
Pe de altă parte, susţinătorii deciziei au fost nemulţumiţi de unele concesii, între care o perioadă de graţie de doi ani pentru unii angajatori, înainte de introducerea salariului minim.
În plus, prevederea nu se referă la minori, stagiari, ucenici sau şomerii de lungă durată, în primele şase luni de la reangajare.
Pentru restul angajaţilor, reglementările intră în vigoare la 1 ianuarie 2015, iar salariul minim va fi revizuit anual, începând din 1 ianuarie 2018.
Legea necesită şi acordul camerei superioare a Parlamentului, Bundesrat.
Şi alte ţări europene au modificat politica în domeniul salariului minim, precum Marea Britanie, care a anunţat în martie o majorare a acestuia cu 19 pence, la 6,5 lire sterline pe oră. În luna mai, elveţienii au respins prin referendum o propunere de introducere a celui mai ridicat salariu minim la nivel mondial. Potrivit proiectului, angajatorii ar fi urmat să plateasca un salariu minim de 22 de franci elveţieni pe oră (echivalent cu 25 de dolari, 15 lire sterliune, respectiv 18 euro).
În prezent, doar şapte state dintre cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene nu au un salariu minim pe economie.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Parlamentul Germaniei a aprobat introducerea primului salariu minim din istoria ţării.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI